Troje poginulo na pružnom prelazu

Izvor: Studio B, 15.Avg.2011, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Troje poginulo na pružnom prelazu

Na pružnom prelazu između stanica Kisač i Zmajevo jutros u 8 sati i 50 minuta dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj su stradale tri osobe koje su se nalazile u automobilu, saopštile su Železnice Srbije.

Aleksandra Protić (36), Miomir Đurković (42) i Nataša Dangubić (31) su pokušali da se svojim fordom sijerom provuku kroz spuštene polubranike na pružnom prelazu ali su uleteli direktno u smrt. Međunarodni voz Beograd - Prag udario je desnom stranom lokomotive >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << direktno ka suvozačevom mestu, nosio ford duž pruge oko 50 metara, a svo troje putnika poginuli su na mestu.

Komisija za vanredne događaje srpskih železnica, kao i sve nadležne službe, odmah su izašle na lice mesta. Prema prvim podacima, voz se kretao propisanom brzinom, na putnom prelazu bila je spuštena rampa, a nesreća se dogodila zbog toga što drumsko vozilo nije poštovalo propisanu signalizaciju, navodi se u saopštenju.

Železnički saobraćaj na ovom delu pruge bio je u prekidu nekoliko sati, na uspostavljanje saobraćaja čekala su tri međunarodna putnička voza, jedan lokalni putnički voz i jedan međunarodni teretni.

Železnice Srbije bile su prinuđene i da otkažu polaske dva voza u unutrašnjem saobraćaju. Saobraćaj na ovom delu pruge uspostavljen je u 12 sati i 35 minuta.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.