Izvor: Glas javnosti, 10.Avg.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Nije otuđen ni kvadratni metar zemljišta“

NOVI SAD - Advokat „Sloge“ Dragan Miljenović rekao je na konferenciji za novinare u Kaću da „‘Sloga’ od dana privatizacije do danas nije otuđila ni jedan jedini kvadratni metar zemljišta“. On je, kako je preneo Dnevnik, odbacio i navode da je rukovodstvo „Sloge“, zajedno s predsednicom Komisije za izlaganje na uvid podataka o nepokretnostima i pravima nad njima za katastarsku opštinu „Novi Sad 3“ pri Republičkom geodetskom zavodu Mirjanom Milošević, omogućilo preduzeću >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << da protivpravno nastavi da koristi dodatnih 580 hektara u državnom vlasništvu.

- Reč je o zemljištu koje je još 1979. godine odlukom gradskih organa Novog Sada postalo gradsko građevinsko zemljište, što je potvrđeno i svim kasnijim aktima, pa i Generalnim urbanističkim planom grada iz 2000. godine. Dakle, „Sloga“ je privatizovana 2005. godine kao preduzeće sa pravom korišćenja zemljišta kao gradskog građevinskog, a ne poljoprivrednog - kazao je Miljenović, navodeći da je tvrdnja da sporno zemljište treba da se da na upravljanje Ministarstvu poljoprivrede takođe netačna.

To zemljište se trenutno koristi za poljoprivredne radove, ali to samo znači da nije privedeno nameni, kazao je Miljenović i dodao da Ministarstvo poljoprivrede nikada i nije tražilo da ga preuzme u upravljanje.

UGROŽENA BEZBEDNOST

Miljenović je rekao i da je konferenciji za novinare trebalo da prisustvuje i direktor „Sloge“ Čanković, ali da je odustao.

- On je ovom krivičnom prijavom označen kao čovek koji je od države prisvojio stotine miliona evra i stoga je realna opasnost da bi kriminalne grupe mogle da ga otmu i traže otkup - rekao je advokat „Sloge“.

On je naveo da je cilj podnete krivične prijave da se izvrši pritisak na predsednicu Komisije Mirjanu Milošević „da prekrši zakonske odredbe i da oduzme ‘Slogi’ ono što joj po zakonu pripada“. Miljenović je naveo da je prijavu podneo vlasnik preduzeća „Graditelj NS“ Novak Marić, koji se već nalazi u sporovima sa „Slogom“.

Osvrćući se na navode o gradnji šoping mola na tom zemljištu, on je rekao da je tačno da se vode pregovori o podizanju takvog objekta, ali na privatnoj zemlji Slobodana Šćekića, koja nema nikakve veze sa „Slogom“.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.