Nezavisni sindikat policije poziva na protest zbog hapšenja kolega u Gnjilanu

Izvor: Blic, 26.Feb.2012, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nezavisni sindikat policije poziva na protest zbog hapšenja kolega u Gnjilanu

Nezavisni sindikat policije pozvao je danas kolege na protest u ponedeljak ispred Policijske uprave za Gnjilane u Vranju zbog hapšenja četvorice radnika MUP-a Srbije koje su izveli pripadnici specijalne kosovske jedinice ROSU.

Taj sindikat je u saopštenju ponovo izrazio protest zbog, kako navodi, "krajnje neprofesionalnog postupanja pripadnika specijalne jedince ROSU takozvanog Ministarstva Unutrašnjih poslova Republike >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Kosova, suprotnom međunarodnim Konvencijma o ljudskim pravima".

Pripadnici ROSU uhapsili su juče četvoricu radnika MUP-a Srbije, matičara zaposlenog u opštini i vlasnika prodavnice osumnjičenih za "napad na pravni poredak Kosova i ometanje policije u vršenju službene dužnosti".

Izvor blizak kosovskoj policiji rekao je juče agenciji Beta da su uhapšeni osumnjičeni da su u regionu Gnjilana izdavali dokumenta Srbije.

"Razbojničko upadanje, prebijanje i hapšenje naših kolega i ostalih građana je domaćoj i svetskoj javnosti pokazalo sve odlike krajnje neprofesionalnosti pripadnika takozvanog MUP-a Kosova", piše u saopštenju Nezavisnog sindikata policije.

Taj sindikat je saopštio da je u proteklih 12 godina od izmeštanja sa Kosova, u Policijskoj upravi za Gnjilane izdato više od 100.000 raznih dokumenata za građane albanske nacionalnosti sa teritorije opština Kosovska Kamenica, Vitina, Gnjilane, Novo Brdo, a "jedan deo izdat visokim političkim društvenim činovnicima takozvane Republike Kosovo".

U svim postupanjima radnika PU Gnjilane za 12 godina rada ni jedan pripadnik albanske nacionalnosti nije iskazao nikakvu primedbu, navodi Nezavisni sindikat policije koji je na sutrašnji protest pozvao sve kolege bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost.

Povezane vesti: Dačić: Hapšenje policajaca je skretanje pažnje sa dogovora Beograda i Prištine Žbogar: Sporazum dobar za Kosovo Trajković: Kosovski specijalci brutalno pretukli i maltretirali šest Srba u Gnjilanu OEBS zabrinut zbog paljenja srpski kuća na Kosovu Jeremić: Poseta Vestervelea bila ključ za dogovor

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.