Nezaposleni u Pančevu posle obuke dobili sertifikate

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Feb.2020, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nezaposleni u Pančevu posle obuke dobili sertifikate

U Pančevačkoj filijali Nacionalne službe za zapošljavanje podeljeni su sertifikati polaznicima obuka za šivače, gerontodomaćice i administrativno –tehničke sekretare a prednost su imala dugoročno nezaposlena lica sa niskim kvalifikacijama.

U Pančevačkoj filijali Nacionalne službe za zapošljavanje uručeno je 25 sertifikata polaznicima obuka za tržište rada Osobe sa invaliditetom imale su obuku za administrativno tehničke sekretare a ostale su organizovane za šivače >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i gerontodomaćice.

"Mi smo sekretari informacionih tehnologija,obuka nam je trajala 3 nedelje.Uspešno smo je savladali zahvaljujući našem profesoru koji nam je to preneo na najbolji način. Nadamo se da će nas neko pozvati za posao", rekla je Slobodanka Stošić.

“ć"Obuka je trajala petnaestak radnih dana uspeli smo sve da završimo.Sada se nadamo da će to pomoći da na neki način budemo konkurentniji na tržištu", rekao je Dragan Petković.

Neki od polaznika već su dobili priliku za zaposlenje .

"Sada su nam rekli iz NSZZ da ćemo imati poslodavca. Ko je zainteresovan od nas može da se zaposli.To je neka novootvrena firma u Bavaništu.Videćemo da li to odgovara, jedini mali problem za mene je zbog puta jer živim u Debeljači", potvrdila je Zorica Radanović iz Debeljače

"Ovo su obuke po planu iz 2019 godine .Prošle godine smo realizovali 5 obuka:za gerontodomaćice,krojače i šivače,pustovanje vune i dve obuke za osobe sa invaliditetom.To su administrativno tehnički sekretari i maseri", izjavila je za Ivana Mučibabić-Filijala iz NSZZ .

Prošle godine 37 lica na ovakvim obukama steklo je nova znanja i veštine koje bi trebalo da im pomognu da postanu konkurentniji na tržištu rada .

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.