Izvor: B92, 03.Mar.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nenad Opačić legao na pod sudnice i nije hteo da izađe

Beograd -- Optuženi Nenad Opačić, kome se sudi u Specijalnom sudu u Beogradu, kao organizatoru takozvane "Veterničke grupe", otkazao je u sredu punomoćje svom advokatu i odlučio da više ne želi da prisustvuje suđenjima. "Otkazujem punomoćje svom advokatu, jer nije dužan da sluša sve ovo, a kažem vam i da u ovu sudnicu više neću ući. Možete me samo silom unositi i iznositi iz nje", rekao je Opačić, nakon odluke suda da se kao svedok pojavi Miladin Suvajdžić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Sudsko veće kojim predsedava sudija Dušan Vojnović odbio je pre toga Opačićev predlog da se glavni pretres odloži dok god se Vrhovni sud Srbije ne izjasni da li Suvajdžić u postupku protiv "Veterničke grupe" ima status običnog ili svedoka saradnika. "Opačiću sedite na mesto", obratio mu se sudija. U trenutku kad su sudski stražari pokušali da Opačića dovedu do prostorije gde su smešteni optuženi, ovaj je legao na pod i nije hteo da se pomeri. "Neću da se vratim tamo, neću da budem u ovoj sudnici", vikao je Opačić dok su četiri čuvara stajala iznad njega.

Sud je nakon toga doneo rešenje da Opačić zbog ometanja rada, udaljava sa glavnog pretresa do kraja dokaznog postupka i da će dobiti branioca po službenoj dužnosti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.