Nema opasnog zračenja

Izvor: Akter, 07.Mar.2016, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema opasnog zračenja

Ministarstvo odbrane odbacilo je danas kao netačne informacije u vezi sa navodnim „opasnim zračenjem“ bombardovane zgrade Generalštaba u Beogradu i ističe da je merenjem utvrđeno da je merenje pokazalo da je zabeležen tzv. prirodni fon zračenja

Iz tog resora je saopšteno da je merenje jonizujućeg zračenja u delovima zgrade „A“ Generalštaba izvršila je ekipa iz sastava 246. bataljona ABHO, 29. februara ove godine.

"Kontrola je realizovana na više mesta: >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << ispred zgrade „A“, na ulazu i u prizemlju zgrade, na stepeništima između spratova, na svim spratovima i u svim prostorijama (od prizemlja do 8. sprata)", navodi se u saopštenju.

Kontrola je, ističe se, rađena na zidovima, podu, gomili šuta, strujnim i vodovodnim instalacijama, mestima gde su prolazili liftovi, kasama, kutijama i na ostalim pristupačnim mestima. Kontrolom na navedenim delovima zgrade utvrđen je prirodni fon zračenja.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zgrada Generalštaba ne emituje opasno zračenje

Izvor: RTS, 07.Mar.2016

Ministarstvo odbrane ističe da je merenjem zračenja u zgradi Generalštaba u Beogradu zabeležen tzv. prirodni fon zračenja. . Informacije o navodno „opasnom zračenju“ bombardovane zgrade, Ministarstvo odbrane je odbacilo...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.