Zgrada Generalštaba ne emituje opasno zračenje

Izvor: RTS, 07.Mar.2016, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zgrada Generalštaba ne emituje opasno zračenje

Ministarstvo odbrane ističe da je merenjem zračenja u zgradi Generalštaba u Beogradu zabeležen tzv. prirodni fon zračenja.
Informacije o navodno „opasnom zračenju“ bombardovane zgrade, Ministarstvo odbrane je odbacilo kao netačne.

Merenje jonizujućeg zračenja u delovima zgrade A Generalštaba izvršila je ekipa iz sastava 246. bataljona ABHO, 29. februara ove godine, saopštilo je Ministarstvo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />"Kontrola je realizovana na više mesta: ispred zgrade „A“, na ulazu i u prizemlju zgrade, na stepeništima između spratova, na svim spratovima i u svim prostorijama (od prizemlja do 8. sprata)", navodi se u saopštenju.
Ministarstvo je istaklo da je kontrola rađena na zidovima, podu, gomili šuta, strujnim i vodovodnim instalacijama, mestima gde su prolazili liftovi, kasama, kutijama i ostalim pristupačnim mestima.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.