Nastavljeno suđenje za pokušaj ubistva novosadskog policajca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Nov.2021, 20:42

Nastavljeno suđenje za pokušaj ubistva novosadskog policajca

U Višem sudu u Novom Sadu nastavljeno je suđenje Dimitriju Stankoviću (43) iz Novog Sada, okrivljenom za pokušaj ubistva novosadskog policajca Uroša Nikića (33) prošle godine.

Na današnjem glavnom pretresu saslušani su svedoci Slobodan Drmanac, policajac koji je privi uočio sumnjivo ponašanje okrivljenog, i Vukašin Stupar, policajac koji je došao da pomogne kolegi.

Svedok Slobodan Drmanac ispričao je da je kritičnog dana krenuo po dete u vrtić i tada slučajno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sreo kolegu Uroša Nikića.

"Uočio sam lice kako se čudno ponaša, išao je od vozila do vozila i zagledao unutrašnjost. Predočio sam to Nikiću i predložio mu da krenemo da pratimo to lice jer mi je delovalo kao da se sprema da počini krivično delo. Nakon nekih sat vremena približili smo se licu, Nikić se legitimisao i rekao mu da stane, a ja sam mu pomagao u svojstvu građanina, jer sam pod suspenzijom. Lice se zaustavilo i mi smo izvršili pretres. Pozvali smo patrolu nakon čega sam ja otišao kako ne bih imao problema sa pretpostavljenima, a Nikić je ostao sa okrivljenim da čeka patrolu. Ubrzo mi je kolega javio da je Nikić povređen nakon čega sam otišao u policijsku stanicu da ispričam šta se desilo", naveo je ovaj svedok ostajući u celosti kod iskaza koji je dao u tužilaštvu.

Svedok Vukašin Stupar ostao je u potpunosti kod iskaza datog u tužilaštvu. Rekao je da je preko veze čuo da je kolega napadnut i došao je da obezbedi lice mesta do dolaska kolega.

Nakon saslušanja svedoka reprodukovani su snimci sa nadzornih kamera na kojima se jasno vidi kako oštećeni Nikić vadi legitimaciju i pokazuje je okrivljenom, te kako ga ovaj obara na zemlju i jedanaest puta ubada nožem, zatim skuplja svoje stvari i policajčevu torbicu sa legitimacijom i službenim oružjem i počinje da beži, dok povređeni policajac ostaje da leži na tlu.

Ispitivanje veštaka sudske medicine prekinula je dojava o bombi u zgradi suda. Predsednica veća sudija Ivana Josifović naknadno će obavestiti stranke o narednom ročištu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.