Naloženo novo suđenje Stefanu Kariću

Izvor: Politika, 16.Jan.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naloženo novo suđenje Stefanu Kariću

Kako „Politika” nezvanično saznaje, drugostepeno veće Okružnog suda u Beogradu uvažilo je žalbu advokata Zdenka Tomanovića, branioca Stefana Karića, i predmet u kojom je Karić zbog teškog dela protiv bezbednosti saobraćaja osuđen na jednogodišnju zatvorsku kaznu vratilo Drugom opštinskom sudu na ponovni postupak.

Prema našim informacijama, razlog za ukidanje presude su bitne povrede sudskog postupka, tačnije, nejasna izreka presude i obrazloženja, nejasno utvrđen >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << razlog udesa, kao i to što sud nije utvrdio koliki je bio stepen alkoholisanosti Stefana Karića. Na presudu su se žalili i tužilac, koji je tražio veću kaznu od godinu dana zatvora, na koliko je Karić osuđen, i branilac Tomanović.

Advokat Tomanović je juče u izjavi za „Politiku” rekao:

– Ukoliko je tačna vaša informacija, to je za mene veoma prijatna vest, iako sam je, moram reći, očekivao. Suđenje Stefanu Kariću bilo je školski primer kako ne sme da se sudi. Odluka drugostepenog veća da ukine presudu ohrabrujuća je jer, ipak, postoje sudije koje imaju dovoljno znanja i hrabrosti da se odupru snažnoj kampanji protiv porodice Karić, kampanji koja je politički motivisana, i da donose odluke na osnovu zakona, a ne na osnovu političke volje.

Na jednogodišnju zatvorsku kaznu Karić je, kako je obrazložio sudija posle izricanja presude, osuđen jer je utvrđeno da je 29. aprila 2005. godine u Bulevaru mira na Dedinju, pod dejstvom alkohola izazvao saobraćajnu nezgodu u kojoj je teško povređena Stanislava Pavlović. Istom presudom, okrivljenom je bila izrečena i zabrana upravljanja motornim vozilom u naredne tri godine.

Sudu su tokom dokaznog postupka dostavljena dva izveštaja o količini alkohola koja je pronađena u krvi okrivljenog. Po jednom, Karić je u krvi imao između 2,02 i 2,07 promila alkohola. U drugom izveštaju se, pak, navodilo da je količina alkohola u krvi bila neutvrdiva. I pored različitih nalaza, sud je nesumnjivo utvrdio da je Karić u trenutku nesreće bio pod dejstvom alkohola i nesposoban za vožnju.

[objavljeno: ]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.