Nađena droga u  džipu Kristijana Golubovića

Izvor: Blic, 14.Jan.2010, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nađena droga u džipu Kristijana Golubovića

Beograd - Aleksandar Kristijan Golubović priveden je juče nakon što je u rutinskoj saobraćajnoj kontroli u Višnjičkoj ulici zaustavljen džip kojim je upravljao, a pretresom je kod suvozača S. F. (47) nađeno oko deset grama heroina, saznaje "Blic".

Golubovićev džip zaustavljen je oko 13 sati u Višnjičkoj ulici, a nakon što je pretresom nađena droga, on i S. F. privedeni su u stanicu policije na Paliluli.

- Droga nije nađena kod Golubovića tako da nema >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << elemenata da se protiv njega pokrene postupak. Protiv S. F. biće podneta krivična prijava zbog posedovanja narkotika. Njemu je određeno policijsko zadržavanje, nakon kojeg će biti priveden istražnom sudiji - kaže za "Blic" izvor iz policije.

Golubović se u poslednje vreme u javnosti predstavlja kao strastveni borac protiv poroka, pogotovo narkomanije. Pre tačno godinu dana izašao je iz KPZ zabela u Požarevcu u kome je bio od 2005. godine. Kao organizator kriminalne grupe, on je tada osuđen na jedinstvenu kaznu od šest godina zatvora zbog iznude 3.000 evra i kilograma zlata od bračnog para Dragana i Tanje Arsić, zlatara iz Lazarevca, pokušaja iznude 15.000 evra od Petra Žeravića iz Sremske Mitrovice i nezakonitog posedovanja pištolja. Nakon žalbe Vrhovnom sudu, kazna mu je umanjena na četiri i po godine. Za vreme robijanja u "Zabeli", 25. septembra 2006. godine, Golubović se oženio Suzanom Milojković iz Beograda, koja se na dan venčanja do zatvora dovezla "linkoln" limuzinom, u pratnji kolone džipova.

Po zatvorima u Nemačkoj, Italiji, Grčkoj i drugim zemljama, Golubović je proveo više od decenije. Srbiji je po međunarodnim poternicama isporučivan dva puta - iz zatvora u Diseldorfu 1993. godine i 2003. godine iz Grčke. Poznat je postao nakon emitovanja dokumentarnog filma "Vidimo se u čitulji". Poslednji put u javnosti je spomenut u novembru kada mu je Hrvatska uskratila gostoprimstvo na borilačkom spektaklu u Splitu, gde je trebalo da gostuje kao "ultimat-fajter". Zbog "nepuštanja u zemlju" Golubović je najavio da će protiv Hrvatske podneti tužbu Evropskom sudu za ljudska prava.

Poznat je i po mladalačkom druženju sa Miloradom Ulemekom i Željkom Ražnatovićem. Na protestima koji su u Beogradu održani zbog napada na Srbe na Kosovu i Metohiji 17. marta 2004, Golubović je u jednom momentu dohvatio mikrofon i poručio okupljenima: "Ja ću vas voditi, ja sam novi Arkan."

Saslušan i pušten

U pratnji policije, Kristijan Golubović je oko 13.30 sproveden u policijsku stanicu na Paliluli, gde je sa njim i sa suvozačem S. F. obavljen razgovor. Kako saznaje „Blic", Golubović je posle saslušanja pušten na slobodu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.