Načelnik Slobodan Milenković o slučaju Jovanjica: Ne vršite pritisak na policijske službenike

Izvor: Večernje novosti, 10.Jan.2020, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Načelnik Slobodan Milenković o slučaju "Jovanjica": Ne vršite pritisak na policijske službenike

Ministarstvo unutrašnjih poslova poslalo saopštenje javnosti Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da "zbog najnovijeg talasa izmišljotina i besmislica koje se konstantno pojavljuju u javnosti, predočava izjavu Slobodana Milenkovića, načelnika Četvrtog odeljenja Policijske uprave za grad Beograd, i takođe apeluje još jednom na pojedince da prestanu sa plasiranjem raznoraznih neistina zarad sticanja kojekakvih koristi i poena, a kojima nanose štetu ugledu >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Ministarstva unutrašnjih poslova". Izjavu Slobodana Milenkovića, koju je poslao MUP, prenosimo u celosti: „Zbog brojnih netačnih i neistinitih informacija želim da upoznam javnost sa slučajem Jovanjica. Kompletnom akcijom lično sam rukovodio, a u akciji je učestvovalo 50 policijskih službenika Četvrtog odeljenja UKP-a, odnosno Odeljenja za borbu protiv droga. Od samog početka kompletno postupanje policijskih službenika je bilo zakonito uz obaveštavanje nadležnog tužilaštva, u ovom slučaju Specijalnog tužilaštva. Moram da napomenem da od početka istrage, pa do danas, apsolutno nikakvih pritisaka nismo imali od bilo koga iz Ministarstva unutrašnjih poslova. Takođe, želim da upoznam javnost da je kompletna istraga sprovedena adekvatno i zakonito. Ni u jednom segmentu ove obrade nije pronađena bilo kakva veza porodice Vučić sa navedenim slučajem. To odgovorno tvrdim kao načelnik Odeljenja koje je vodilo istragu i kao neko ko je podneo krivičnu prijavu protiv Predraga Koluvije. Apelujem na sve da ne vrše pritisak putem medija na policijske službenike MUP-a. Policijski službenici rade profesionalno i zakonito u interesu zaštite prava i sloboda građana Republike Srbije".

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Stefanović: Nije vršen nikakav pritisak na Milenkovića, ta priča je izmišljena

Izvor: Danas, 11.Jan.2020, 11:38

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović demantovao je danas da je vršen bilo kakav pritisak na načelnika Četvrtog odeljenja Uprave kriminalističke policije za grad Beograd Slobodana Milenkovića u slučaju "Jovanjica".

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.