Izvor: Blic, 10.Mar.2016, 19:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NESREĆA U BIH Rudar ostao zatrpan u jami

U jami Omazići Rudnika mrkog uglja Banovići, gde je danas došlo do nesreće, ostao je zatrpan rudar Nermin Šehić, prenosi "Avaz".

Tehnički direktor Rudnika mrkog uglja Banovići Ibrahim Lapandić rekao je da je do nesreće došlo danas oko 12 časova zbog prolamanja krovine pri izradi pripremne prostorije za mehanizovano čelo.

"Jedan broj rudara je video da dolazi do popuštanja podgrade i izašli su, a rukovalac kombajna je pokušao da ga izvuče i u tom poslu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je zakasnio te nije izašao sa ostalim rudarima. Došlo je do njegovog odsijecanja u jami u dužini od deset metera. Ekipe rade i pokušavaju doći do rudara koji je odsečen. Nemamo komunikaciju sa njim", rekao je Lapandić.

Količina zemlje koja je obrušena u jamu je veoma velika, te su iz rudnika saopštili da otkopavanje neće biti završeno ni tokom noći, prenosi "Avaz".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.