Rudarska nesreća u rudniku mrkog uglja Banovići

Izvor: RTS, 10.Mar.2016, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rudarska nesreća u rudniku mrkog uglja "Banovići"

U jami "Omazići" rudnika mrkog uglja "Banovići" došlo je do nesreće u kojoj, prema prvim informacijama, ima zatrpanih rudara.
Nesreća se dogodila nakon što je nekoliko rudara zatrpano zemljom u otkopnom polju, javljaju mediji u BiH.
Iz Rudnika mrkog uglja "Banovići" nisu imali zvanične informacije dok se ne provede istraga, a prema rečima portparola MUP-a Tuzlanskog kantona, Izudina Šarića, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na mesto događaja je upućena jedna policijska patrola nakon čega će biti poznato više informacija.
Sinan Husić, predsednik Sindikata radnika rudnika mrkog uglja Federacije BiH, izjavio je za Avaz da je prema informacijama sa kojima on raspolaže jedan rudar ostao zatrpan. 
"Da ne prejudiciramo, najverovatnije je preminuo. Ali sačekat ćemo opširnije i tačnije informacije. To je ono što su mi do sada javili ljudi sa terena" kazao je Husić. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BiH: Nesreća u rudniku Banovići, traga se za jednim rudarom

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Mar.2016

Sudbina rudara Nermina Šehića, koji je ostao zatrpan u jami rudnika Omazići u Banovićima, još uvijek je neizvjesna i on nije pronađen...Danas, oko 12 sati, u jami Omazići dogodila se nesreća u kojoj je pet rudara ostalo zatrpano. Njih četvorica uspjeli su izaći dok je rudar Šehić nakon što...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Nesreća u Rudniku mrkog uglja "Banovići"

Izvor: RTS, 10.Mar.2016

U jami "Omazići" Rudnika mrkog uglja "Banovići" došlo je do nesreće u kojoj je jedan rudar ostao zatrpan. . Nesreća se dogodila nakon što je nekoliko rudara zatrpano zemljom u otkopnom polju, javljaju mediji u BiH. ..Prema...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.