Izvor: RTS, 07.Maj.2021, 10:17

Mladić u Rumi nastradao od strujnog udara, pokušao da se popne na vagon

Jedan mladić poginuo je jutros na železničkoj stanici u Rumi od strujnog udara iz kontaktne mreže, kada je pokušao da se popne na vagon teretnog voza.
Nesreća se dogodila jutros u tri sata i 20 minuta, a na lice mesta izašli su pripadnici MUP-a i ekipa Hitne pomoći, koja je povređenog mladića prevezla do bolnice, gde je i preminuo, navedeno je u zajedničkom saopštenju kompanija "Srbija Kargo" i "Infrastruktura železnice Srbije".
Kako se >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << navodi u saopštenju, kroz kontaktnu mrežu prolazi struja napona od 25.000 volti, a da bi se nesreća dogodila nije neophodno da se dodirne žica kontaktne mreže, već je dovoljno samo da se uđe u strujni luk koji može biti udaljen i po nekoliko metara od kontaktne mreže.
Obe kompanije, koje žale zbog tragedije koja se dogodila i izražavaju saučešće porodici nastradalog mladića, još jednom apeluju na sve, a posebno na mlađu populaciju, da se ne penju na vagone u stanicama i na prugama jer na taj način direktno ugrožavaju svoj život.
Zbog penjanja na vagone, od posledica strujnog udara iz kontaktne mreže godišnje na srpskim prugama nastradaju tri do četiri osobe, a najčešće je reč o mladima, saopštile su kompanije "Srbija Kargo" i "Infrastruktura železnice Srbije".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mladić u Rumi poginuo kada je pokušao da se popne na vagon teretnog voza

Izvor: N1 televizija, 07.Maj.2021

Jedan mladić poginuo je u petak ujutru u železničkoj stanici Ruma od strujnog udara iz kontaktne mreže, kada je pokušao da se popne na vagon teretnog voza koji se nalazio na koloseku i čekao opremu za Šid, saopštili su Srbija Kargo i Infrastruktura železnice Srbije.

Nastavak na N1 televizija...

BOJAN POGINUO ZBOG SELFIJA Popeo se na vagon, udarila ga struja jačine 25.000 VOLTI! Drug pokušao da mu pomogne, ali uzalud

Izvor: Blic, 07.Maj.2021

Bojan A. (20) nastradao je jutros oko 3.30 sati na železničkoj stanici u Rumi kad ga je na vagonu udarila struja napona od oko 25.000 volti.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.