Milutin Jeličić Jutka tvrdi da nije slao lascivne poruke

Izvor: RTS, 23.Sep.2019, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milutin Jeličić Jutka tvrdi da nije slao lascivne poruke

U osnovnom sudu u Kruševcu održano je suđenje bivšem predsedniku opštine Brus, Milutinu Jeličiću Jutki zbog optužbi za polno uznemiravanje i nedozvoljene polne radnje prema bivšoj saradnici Mariji Lukić. Pred sudom slika kao i prethodnih puta, predstavnici nevladinih organizacija sa transparentima podrške oštećenoj Mariji Lukić.
Glavni pretres trajao je punih pet sati. Optuženi Jeličić negira >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da je Mariji Lukić slao lascivne poruke i na bilo koji način je seksualno uznemiravao.

Službene telefone je, tvrdi, mogao da upotrebi bilo ko jer su bili na raspolaganju i zasposlenima u opštini, ali i građanima.
"Ovo jedna politička ujudurma koja se organizuje u želji da neki mali ljudi postanu veliki, da neki nebitni postanu značajni i da se uruši kredibilitet čoveka koji 20 godina ima apsolutno poverenje građana Brusa", kaže advokat optuženog Zora Dobričanin Nikodinović.
Marija Lukić ostala je pri svom iskazu da je bila žrtva seksualnog uznemiravanja. Napominje i da od trenutka kada je sve otkrila javnosti, dobija pretnje.
"Ja se nadam da će pravda za žrtve, ne samo Mariju Lukić već i svedokinje koje su u ovom predmetu takođe žrtve, biti vrlo dostižna i vrlo brza. Ne smemo dozvoliti, niti javnost niti mi učesnici, da u postupku zastari ovaj krivični predmet", ističe advokat oštećene Borivoje Borović.
Ročište su obeležile brojne opomene koje je sudija izrekao advokatima obe strane. Nastavak suđenja zakazan je za 6. novembar.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Nastavljeno suđenje Jutki, "Ne davimo Beograd" pružio podršku Mariji Lukić

Izvor: Radio 021, 23.Sep.2019

Glavni pretres na suđenju bivšem predsedniku opštine Brus Milutinu Jeličiću Jutki koji je okrivljen za nedozvoljene polne radnje, održan je danas pred Opštinskim sudom u Kruševcu, a nakon uvodnih reči saslušan je okrivljeni i ispitana oštećena.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.