Izvor: B92, 13.Jul.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milošević još nije dobio obaveštenje o saslušanju

Hag -- Bivši jugoslovenski predsednik Slobodan Milošević još nije dobio nikakav zvaničan dokument niti je obavešten o saslušavanju povodom ubistva Ivana Stambolića, izjavio je u nedelju u Hagu za FoNet Miloševićev pravni savetnik, advokat Dragoslav Ognjanović. Ognjanović je podsetio da Milošević želi da da izjavu povodom ovog slučaja, ali da ni on ni njegov klijent još nemaju nikakvu informaciju o tome da li bi i kada istražni sudija iz Beograda mogao da dođe u Hag. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Miloševićevo saslušavanje u Hagu biće obavljeno prema pravilima Zakona o krivičnom postupku Srbije. Osim ovog najavljeno je i saslušavanje Vojislava Šešelja koji je, takođe, u pritvorskoj jedinici UN u Sseveningenu. Sudija Volfgang Šomburg pročitao je na poslednjoj statusnoj konferenciji lideru SRS, 3. juna, pismo Vlade Srbije i Crne Gore kojim je Tribunala zatraženo da omogući Šešeljevo saslušavanje u periodu od 3. do 17. jula, precizirajući da je on osumnjičen za "saradnju u neprijateljskoj aktivnosti i učešće u atentatu na premijera Đinđića".

U zahtevu Vlade SCG navedeno je i da će ovo ispitivanje obaviti istražni sudija Milan Radovanović, u prisustvu Šešeljevog advokata Slavka Jerkovića. Šešlj je, međutim, tada istakao zahtev da saslušanju prisustvuje i advokat Maja Gojković i da ceo tok davanja izjave bude snimljen na video traku koja će mu biti predata kako bi, kako je kazao, izbegao, eventualne naknadne manipulacije. U Haškom tribunalu nije do danas zvanično saopšteno da li će Šešeljevom zahtevu biti udovoljeno i da li je, možda, već saslušan.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.