Mihajlović: Čuvamo zdravlje građana i pomažemo regionu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Apr.2021, 10:34

Mihajlović: Čuvamo zdravlje građana i pomažemo regionu

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović rekla je danas da je početak proizvodnje ruske vakcine Sputnjik V u beogradskom Institutu Torlak važan doprinos zdravstvenoj bezbednosti zemlje u uslovima pandemije kovid -19, saopštilo je Ministarstvo.

Ona je navela da je Srbija među prvima obezbedila vakcine protiv korona virusa četiri proizvođača, a da smo sada i prva država u ovom delu Evrope koja proizvodi rusku vakcinu Sputnjik V. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

"To je jedna od najboljih vesti koje smo imali od početka pandemije, jer će naš zdravstveni sistem to učiniti još jačim i spremnijim za borbu sa virusom", ocenila je Mihajlovićeva.

Poručila je da je država uradila sve da obezbedi vakcine i da je sad važno da svi građani to iskoriste i da se vakcinišu, kako bismo sačuvali živote i što pre se vratili na način života pre pandemije.

Naglasila je da je Srbija u uslovima pandemije korona virusa pokazala snagu ne samo svog zdravstvenog sistema i ekonomije, već i snagu svog međunarodnog ugleda koji se pokazao i kroz saradnju sa državama koje su proizvele vakcinu protiv korona virusa.

"Takođe smo pokazali da i u nevolji nismo zaboravili svoje susede, i na inicijativu predsednika Srbije i Vlade Srbije pomogli smo i njima da počnu vakcinaciju. Verujem da će u budućnosti vakcina koja se proizvede u Srbiji značiti veću zdravstvenu bezbednost ne samo za Srbiju, već i za čitav region", navela je Mihajlovićeva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.