Meštanima Kljajićeva računi za vodu veći od potrošnje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Nov.2018, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meštanima Kljajićeva računi za vodu veći od potrošnje

Za deo stanovnika sela Kljajićeva računi za vodu i dalje su sporni, jer kažu, očitana potrošnja ne odgovara stvarnom utrošku vode. Za problem krive vodomere i način očitavanja.

"Prvi mesec je bilo očitano 250 kubika. Normalno da to nije normalna potrošnja, ko da sam napunila olimpijski bazen tom vodom. Nemamo ni baštu da zalivamo. Nemami ništa. Imamo malo stoke, ali opet to ne može biti to«, kaže Mara Vila.

Na utrošenu vodu žale se i drugi meštani Kljajićeva.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
"Pedeset, osamdeset, sto kubika kaže, dvesta kubika i žališ se, a oni i dalje isto", žali se Rade Dragojlović.

" Dobio sam 19 kubika poslednji račun. Koliko vas živi? Majka i ja sami i nešto malo svinja - krmača i dva tovljenika. I ništa više ", kaže Mile Radošević.

Zbog duga za vodu stigla su i rešenje izvršitelja za prinudnu naplatu što osnovni dug znatno uvećava. Mara Vila uz dug za vodu od 18.000 dobila je i 12.000 dinara troškova sudskog izvršitelja.

"Njihov advokat sa izvršiteljem će dolaziti u Kljajićevo da to radi. I šta ćemo mi onda dalje? Doći će do sukoba, neželjenih scena, doći će do nečega što nikome u ovom selu ne odgovara ", kaže Petar Šarac.

Meštani Kljajićeva kažu da je problem sa utroškom vode počeo kada je seoski vodovod preuzeo Vodokanal koji je ugradio i nove vodomere.

"Dešava da se nešto pogrešno očita, pogrešno prenese. Mi zato imamo službu reklamacija koja radi i gde se takvi slučajevi provere i sada je broj reklamacija iz Kljajićeva znato smanjen. Vodomerima u Kljajićevu baždar ističe iduće godine tako da će se vršiti redovna zamena vodomera ", kaže Jasmina Bobić, direktorica JKP "Vodokanal"Sombor.

Zahteva za proveru ispravnosti vodomera u Kljajićevu nije bilo, a nezadovoljni meštani kažu da bi ih to koštalo 9.000 dinara, i to moraju unapred i platiti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.