Marjanović: Nisam ubio Jelenu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Nov.2019, 06:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marjanović: Nisam ubio Jelenu

Zoran Marjanović ponovo je danas na početku suđenja u Višem sudu u Beogradu negirao da je ubio svoju suprugu Jelenu Marjanović, 2. aprila 2016. godine, na nasipu u Borči, dok su zajedno sa ćerkom bili na popodnevnom izletu.

"Dok god hodam ovom zemljom, želim da pomognem da se pronađe ubica moje supruge i eventualni saučesnici i da stanu ovde gde ja sada stojim", rekao je Marjanović, detaljno izlažući svoju odbranu prvi put pred sudom.

On je opisao do najsitinijih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << detalja svoje popodne kada je poslednji put video suprugu, kako je trajala potraga za njom, kao i kasnije detalje hapšenja i saslušanja u policiji.

Posebno je istakao da je njihov odnos bio savršen, ali da su ponekad imali nesuglasice oko njenog stajlinga i odabira pesama, kada je odlučila da se vrati na estradu.

Nakon detaljnog izlaganje odbrane, odgovarao je na pitanja svojih advokata i suda, ali je odbio da odgovara na pitanja tužioca, navodeći da mu je tužilaštvo ovim postupkom nanelo veliku štetu i nepravdu.

Na početku suđenja sudija Jelena Škulić obavestila je tužilaštvo i branioce da je 22. oktobra u sud stiglo anonimno pismo iz Švajcarske i da tužilaštvo treba da odluči da li će da postupa po njemu.

Detalji pisma nisu saopšteni na suđenju već je krenulo višesatno saslušanje Marjanovića.

"Ovaj trenutak sam čekao tri i po godine, verujem u sud zaista, do sada mu nije data nijedna šansa. Od početka sam targetiran da budem žrtveno jagnje, postoje imena do kojih ćemo kasnije doći. Ne plašim se ničega", rekao je Marjanović, napominjući da mu je posle tri i po godine muka od svega i da je psihički rastrojen.

Ispričao je kako je kobnog dana sa suprugom i ćerkom krenuo na "labudovo jezero", da bi Jelena džogirala, ali da je odustala kada je videla da je tamo velika gužva pošto je bilo puno naroda sa decom u šetnji.

Odlučili su da odu na nasip u Crvenku, gde ju je poslednji put video pošto je otišla da trči, a on je ostao sa ćerkom da šeta.

Pre nego je otišla, Jelena je, kako je ispričao, ćerki dala vijaču, koju je devojčica kasnije sve vreme nosila u rukama, a Jelena se sa njima oprostila rečima "odoh ja".

Opisivao je detaljno koga su on i ćerka sreli usput, koja su kola prolazila, te da je posle izvesnog vremena postao uznemiren i počeo da zove suprugu na mobilni telefon, ali da se ona nije javljala.

Potom je pozvao prijatelja Borisa Puzića koji radi u policiji i tražio mu broj kome može da prijavi da je nema, ali, kako je ispričao, iako mu je prijatelj dao dva broja telefona - policija nije shvatila ozbiljno, već su mu rekli da sačeka još malo.

Zajedno sa ćerkom je tražio Jelenu, a kasnije su mu se pridružili i otac i brat.

Naveo je da je kumu Veru zvao da zove bolnice i vidi da Jeleni nije možda pozlilo pošto je u to vreme bila na postu.

Kuma Vera je kasnije otišla u gradski SUP da prijavi nestanak, ali mu je javila da on mora lično to da uradi što je i učinio, nakon čega je krenula velika policijska potraga za ženom na nasipu, gde su pored policije, došli i novinari kao i njegovi prijatelji i meštani.

Sutradan, dok je potraga još trajala, priveden je u policiju i nakon višestanog ispitivanja mu je određen zadržavanje do 48 sati, ispričao je optuženi ističući da je dva puta ispitivan na poligrafu i da je tek kasnije saznao da je "poligraf dva puta prošao".

Da je Jelena pronađena mrtva, saznao je, kako je rekao, kada ga je jedan inspektor u policiji uhvatio za kosu (koja je u to vreme bila duža) i udarao mu glavu u zid s pitanjem "jesi li je ti ubio".

"Ja sam bio skamenjen, nisam više osećao ni bol, a nisu me vređale ni njihove provokacije i uvrede", rekao je Marjanović navodeći da su saslušanja trajala satima i da je policiji rekao sve.

Pošto nije bilo dokaza, tužilaštvo je naložilo policiji da ga pusti na slobodu, ali je kasnije još nekoliko puta saslušavan, a godinu i po dana kasnije ponovo uhapšen kada je zadržan u pritvoru devet meseci.

U tom periodu bio je učesnik jednog rijalitija, a kako je danas rekao, u taj televizijski program je ušao ne zbog slave, već da bi javnosti reko istinu.

"Mediji su pisali sve i svašta, mnogo je laži napisano o meni i mojoj porodici. Ljudi su počeli da nam prete, čak i da će kuću da nam zapale...", rekao je Marjanović.

Tokom iznošenja odbrane, on je povremeno zastajkivao i spuštao pogled i to kada je govorio o momentima saznanja da je Jelena ubijena, te mu je u jednom trenutku i glas zadrhtao kada je opisivao momenat puštanja iz policijskog pritvora kada je na kapiji ugledao umrlicu.

Inače, Više javno tužilaštvo Marjanovića tereti za krivično delo teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna zatvora do 40 godina zatvora, ali on je brani sa slobode.

Optužen je da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči, dok je u neposrednoj blizini mesta zločina bila i njihova maloletna ćerka, koja je tog popodneva sa njima došla na nasip Crvenka u Borči.

Marjanoviću je proletos sud vratio puno starateljstvo nad detetom, koje mu je oduzeto posle smrti supruge.

On se od 12. juna 2018. brani sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio deset meseci.

Bio je uhapšen 15. septembra 2017. godine, godinu i po od ubistva.

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj crne hronike u Srbiji već tri i po godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počinje suđenje u najpraćenijem slučaju - ubistvu pevačice

Izvor: B92, 05.Nov.2019

Beograd -- Pred Višim sudom u Beogradu, u renoviranoj Palati pravde, danas bi trebalo da počne suđenje Zoranu Marjanoviću. On je optužen za ubistvo supruge Jelene...Ona je ubijena aprila 2016. godine u beogradskom naselju Borča...Marjanović je stigao u Palatu pravde u pratnji svojih advokata,...

Nastavak na B92...

Počinje suđenje veka: Zoran odgovara na optužbe za ubistvo supruge Jelene Marjanović

Izvor: Večernje novosti, 05.Nov.2019

U Beogradu u utorak počinje proces za ubistvo pevačice Jelene Marjanović na nasipu u Borči. Oružje kojim je brutalno ubijena nikada nije pronađeno. DNK tragovi ne idu naruku Tužilaštvu U PALATI pravde za utorak je najavljen početak suđenja Zoranu Marjanoviću (41), koji...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.