Počinje suđenje veka: Zoran odgovara na optužbe za ubistvo supruge Jelene Marjanović

Z. U.

05. 11. 2019. u 08:02

U Beogradu u utorak počinje proces za ubistvo pevačice Jelene Marjanović na nasipu u Borči. Oružje kojim je brutalno ubijena nikada nije pronađeno. DNK tragovi ne idu naruku Tužilaštvu

Почиње суђење века: Зоран одговара на оптужбе за убиство супруге Јелене Марјановић

Zoran Marjanović sa advokatima / Foto P. Milošević

U PALATI pravde za utorak je najavljen početak suđenja Zoranu Marjanoviću (41), koji je optužen da je 2. aprila 2016. godine na nasipu Crvenka u Borči ubio suprugu Jelenu Marjanović (33). Optužnica protiv Marjanovića je nekoliko puta vraćana na doradu, a da li su dokazi dovoljno jaki za osudu, znaće se na kraju procesa.

Ovaj zločin od samog početka pratile su mnogobrojne kontroverze. Oružje kojim je mlada žena brutalno ubijena udarcima u potiljak nikada nije pronađeno. Nema ni šiljka kojim su joj nanete prve ubodne rane na ruci i vratu. Nedostaju svedoci koji bi potkrepili navode optužnice, a ni DNK tragovi ne idu Tužilaštvu naruku.

Ipak, na prvom ročištu održanom u septembru ove godine tužilac Jelena Biorčević Cerović pročitala je optužnicu i, kako je rekla, ostala pri dokazima protiv Zorana Marjanovića koji su u njoj navedeni. Sa njenim stavom su se složili i advokati odbrane, ali iz drugih razloga. Oni smatraju da dokazi koji su navedeni u ovom pravnom aktu idu njihovom klijentu u prilog.

- Nisam kriv - rekao je Zoran Marjanović tog 11. septembra u sudnici Višeg suda u Beogradu, gde je, posle tri i po godine, pripremnim ročištem počelo suđenje decenije, kako ga javnost naziva.

Jelena Marjanović je brutalno ubijena sa devet udaraca metalnim predmetom u potiljak, oko 17 sati 2. aprila 2016. godine. Za pevačicinu smrt, zasada, optužen je samo njen suprug. Kao ključni svedok tokom istrage saslušana je njihova tadašnja petogodišnja ćerka Jana, koja je sa njima bila na nasipu u vreme zločina. Ona je dala ocu alibi i tvrdila je da se nije odvajao od nje, da je sve vreme držao za ruku i da su zajedno "tražili mamu".

Mesto ubistva pevačice u Borči / Foto N. Fifić

ČETIRI ADVOKATA

MARJANOVIĆEVU istinu zastupaju njegova četiri branioca koja će se u utorak pojaviti u sudnici broj devet. Advokati Stefan Jokić, Nikola Dumnić, Aleksandar Zarić i Veljko Delibašić ubeđeni su u nevinost svog klijenta. Ostaje im samo da u to uvere i sudsko veće, kojem predsedava sudija Jelena Škulić. Upućeni kažu da je proučila predmet do detalja i da joj nisu nepoznate ni najmanje pojedinosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije