Mađarska: Istragu o zločinu preuzeo Nacionalni istražni biro

Izvor: S media, 12.Avg.2011, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarska: Istragu o zločinu preuzeo Nacionalni istražni biro

Istragu o zločinu u kome je ubijeno više ljudi, a za koji su osumnjičeni jedan srpski državljanin i jedan mađarski bračni par, preuzeo je Nacionalni istražni biro (NNI), mađarska varijanta američkog Ef-Bi-Aja.

Nekoliko sati posle objavljivanja vesti da je u šumi na periferiji Budimpešte otkriven višestruki zločin koji su, kako javlja mađarska državna televizija počinili jedan Srbin i dvoje Mađara, istragu je preuzeo Nacionalni istražni biro (NNI). >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Reč je o mađarskoj varijanti američkog Ef-Bi-Aja, javila je mađarska nacionalna agencija MTI.

Portparol NNI Laslo Barta je jedino saopštio da je pokrenuta istraga zbog krivičnog dela višestruko ubistvo, ali je odbio da kaže o koliko smrtnih slučajeva se radi.

Mađarska: Srbin zakopavao žive ljude!? (FOTO)

Prema saznanju "Mađar hirlapa", u toku je pretraga šume gde se krivično delo dogodilo, jer je sasvim moguće da će biti pronađeno još leševa.

Novinar MTI-ija na licu mesta je video odnošenje četiri leša, a nezvanično se pominju i pronađeni ostaci ljudskog tela od pre više meseci.

List "Blik" navodi da su pronađena tri sveža leša i još tri ljudske lobanje, dok "Nepsabašag" piše da se nezapamćeni zločin dogodio u šumovitom delu 23 budimpeštanskog kvarta, na adi Čepel, i to kraj puta koji vodi ka rečnoj luci.

Srpski državljanin i dvoje Mađara, inače beskućnika, terete se da su namamljivali poznanike u udžericu pomenutog para u čepelskoj šumi "na piće", potom im uzimali novac i bankarske kartice, udarali po glavi, vezivali i žive bacali u ranije iskopanu raku, a potom posipali zemljom.

Jedna od žrtava, mladić poreklom iz Transilvanije, centralnog dela Rumunije, uspeo je nekako da izađe iz rupe i zločin prijavi policiji.

Osumnjičeni za teško krivično delo su uhvaćeni za 24 sata, a prvookrivljeni je, navodno, priznao učešće u monstruoznom činu.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.