Izvor: B92, 06.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUP proverava tvrdnje Milenkovića

Beograd -- MUP Srbije proverava navode koje je na suđenjima za ubistvo Đinđića i zemunskom klanu izneo Dejan Milenković Bagzi.

Proverama tvrdnji svedoka-saradnika bavi se radna grupa MUP-a Srbije koja je formirana po zahtevu specijalog tužioca. Betin sagovornik nije mogao da iznese detalje rada grupe, pošto je u toku pretkrivični postupak.

Dejan Milenković Bagzi je prošle nedelje na suđenju pripadnicima zemunskog klana rekao da je već počeo da daje izjave >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << policajcima o krivičnim delima koja nisu u optužnici.

On je tokom suđenja u poslednja dva meseca optužio pripadnike zemunskog klana i za ubistva koja još nisu obuhvaćena sudskim postupkom.

On je naveo da su pripadnici klana ubili Zorana Davidovića-Ćandu, Mirka Tomića-Bosanca, Radislava Trlajića, zvanog Bata Trlaja, braću Fiškal iz Požarevca, Zorana Savića-Šodera, Petra Miloševića.

Bagzi je, takođe, ispričao da su planirane i otmice poslovnih ljudi Željka Mitrovića, Filipa Ceptera, Bogoljuba Karića, Miodraga Kostića, Predraga Rankovića-Peconija, Dragana Džajića.

Povodom planirane otmice Mitrovića, svedok-saradnik je kazao da je pevačica Svetlana Ražnatović-Ceca rekla Dušanu Spasojeviću da je vlasnik Pinka "pun ko brod" i da "u džakovima iznosi novac iz Srbije, jer ne uspeva da ga opere u zemlji".

Milenković je pomenuo i ulogu dvojice lekara Urgentnog centra koje je označio kao likvidatore klana.

Bagzi je rekao da su doktori Miroslav Risović i Zlatibor Lončar Veselinu Božoviću ubrizgali smrtonosnu injekciju kada je ranjen doveden u Urgentni centar.

Za tu "uslugu", prema Bagizjevoj tvrdnji, doktor Lončar je dobio stan u bloku 62 na Novom Beogradu.

Pošto policija završi istragu, predmet će biti vraćen Specijalnom tužilaštvu koje će odlučiti ima li osnova za krivično gonjenje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.