Utorak, 06.02.2007.

14:39

MUP proverava tvrdnje Milenkovića

MUP Srbije proverava navode koje je na suđenjima za ubistvo Đinđića i zemunskom klanu izneo Dejan Milenković Bagzi.

Izvor: Beta

Default images

Proverama tvrdnji svedoka-saradnika bavi se radna grupa MUP-a Srbije koja je formirana po zahtevu specijalog tužioca. Betin sagovornik nije mogao da iznese detalje rada grupe, pošto je u toku pretkrivični postupak.

Dejan Milenković Bagzi je prošle nedelje na suđenju pripadnicima zemunskog klana rekao da je već počeo da daje izjave policajcima o krivičnim delima koja nisu u optužnici.

On je tokom suđenja u poslednja dva meseca optužio pripadnike zemunskog klana i za ubistva koja još nisu obuhvaćena sudskim postupkom.

On je naveo da su pripadnici klana ubili Zorana Davidovića-Ćandu, Mirka Tomića-Bosanca, Radislava Trlajića, zvanog Bata Trlaja, braću Fiškal iz Požarevca, Zorana Savića-Šodera, Petra Miloševića.

Bagzi je, takođe, ispričao da su planirane i otmice poslovnih ljudi Željka Mitrovića, Filipa Ceptera, Bogoljuba Karića, Miodraga Kostića, Predraga Rankovića-Peconija, Dragana Džajića.

Povodom planirane otmice Mitrovića, svedok-saradnik je kazao da je pevačica Svetlana Ražnatović-Ceca rekla Dušanu Spasojeviću da je vlasnik Pinka "pun ko brod" i da "u džakovima iznosi novac iz Srbije, jer ne uspeva da ga opere u zemlji".

Milenković je pomenuo i ulogu dvojice lekara Urgentnog centra koje je označio kao likvidatore klana.

Bagzi je rekao da su doktori Miroslav Risović i Zlatibor Lončar Veselinu Božoviću ubrizgali smrtonosnu injekciju kada je ranjen doveden u Urgentni centar.

Za tu "uslugu", prema Bagizjevoj tvrdnji, doktor Lončar je dobio stan u bloku 62 na Novom Beogradu.

Pošto policija završi istragu, predmet će biti vraćen Specijalnom tužilaštvu koje će odlučiti ima li osnova za krivično gonjenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: