MAJKA DEVOJČICE NAPADNUTE U BARAJEVU: Boli kad ti biju dete!

Izvor: Večernje novosti, 15.Sep.2019, 00:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MAJKA DEVOJČICE NAPADNUTE U BARAJEVU: Boli kad ti biju dete!

I. O. (15) i D. I. (14) se iživljavle nad vršnjakinjom u dvorištu škole OŠ "Knez Sima Marković". Majka A. M. (15) nije mogla da gleda brutalni snimak SNIMAK na kojem se jasno vidi i čuje kako se devojčice I. O. (15) i D. I. (14) iživljavaju nad svojom vršnjakinjom A. M. (15) u dvorištu škole OŠ "Knez Sima Marković" u beogradskom naselju Barajevo poslednji je u nizu slučaja vršnjačkog nasilja. Protiv dve devojčice podneta je i krivična prijava za nasilničko >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << ponašanje po nalogu tužilaštva za maloletnike. Nakon objave videa, u subotu se oglasila i majka devojčice koja je bila žrtva nasilja. Na društvenim mrežama je istakla da nije imala hrabrosti da snimak odgleda do kraja. - Htela bih da zahvalim svima koji su osudili nasilje. Na snimku je moje dete i ne mogu vam opisati kako se osećamo i koliko je sve ovo teško - rekla je majka maltretirane devojčice. - Zahvalna sam svima koji su ovo objavili, da se konačno stane na put vršnjačkom nasilju koje se svuda gura pod tepih. Najteže mi je kao roditelju što je to moje dete. Svakom bi bilo. Ali sam neizmerno zahvalna policiji koja je u veoma kratkom periodu reagovala na zavidnom nivou. Samo ću reći da su svi zgroženi ovim što se desilo i da će nasilnici biti kažnjeni kako zaslužuju. U znak podrške svojoj drugarici mališani koji je poznaju, a koji nisu bili u trenutku napada u školi kako bi je odbranili, pokrenuli su kampanju na društvenim mrežama. Prepoznali su devojčice koje su maltretirale njihovu drugaricu i uz poruku podrške "stop nasilju" počeli su da na svojim profilima objavljuju njihove slike.PROČITAJTE JOŠ - "NOVOSTI" SAZNAJU: Krivične prijave devojčicama koje su šamarale vršnjakinju u dvorištu škole! Kako bi novonastali problem konačno dobio epilog, aktiviran je i tim za prevenciju nasilja pri Ministarstvu prosvete. Ministarstvo je naložilo direktoru škole koje korake treba da preduzme, a u ponedeljak će biti započet kompletan inspekcijski nadzor u obe škole čije su se učenice nasilno ponašale. - Inspektori će da utvrde sve okolnosti ovog događaja, kao i šta je tim povodom preduzeto u školi - najavljuje Aleksandar Pajić, pomoćnik ministra prosvete. - Protiv učenica će biti pokrenut vaspitno-disciplinski postupak, a najoštrija zaprećena kazna je isključivanje iz škole. Biće utvrđeno koje mere treba preduzeti kako bi žrtva bila zaštićena na što bolji način. DRUGARICE IZ RAZREDA SNIMAK koji je objavljen na društvenim mrežama nastao je u dvorištu OŠ "Knez Sima Marković", a napadnuta tinejdžerka i jedna od devojčica koje su je tukle su učenice Srednje škole Barajevo, i idu u isto odeljenje. Druga nasilna devojčica učenica je jedna srednje škole sa Zvezdare.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Vršnjačko nasilje od prevencije do prepoznavanja

Izvor: RTS, 15.Sep.2019

Javnost je poslednjih dana uznemirio još jedan snimak vršnjačkog nasilja u osnovnoj školi u Barajevu. Po nalogu tužilaštva, policija je podnela krivičnu prijavu za nasilničko ponašanje protiv dve devojčice koje su u dvorištu OŠ "Knez Sima Marković" u Barajevu fizički maltretirale...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.