MAJKA DEVOJČICE NAPADNUTE U BARAJEVU: Boli kad ti biju dete!

J. DINČIĆ

14. 09. 2019. u 23:08

I. O. (15) i D. I. (14) se iživljavle nad vršnjakinjom u dvorištu škole OŠ "Knez Sima Marković". Majka A. M. (15) nije mogla da gleda brutalni snimak

МАЈКА ДЕВОЈЧИЦЕ НАПАДНУТЕ У БАРАЈЕВУ: Боли кад ти бију дете!

Iživljavanje nad vršnjakinjom Foto Printskrin

SNIMAK na kojem se jasno vidi i čuje kako se devojčice I. O. (15) i D. I. (14) iživljavaju nad svojom vršnjakinjom A. M. (15) u dvorištu škole OŠ "Knez Sima Marković" u beogradskom naselju Barajevo poslednji je u nizu slučaja vršnjačkog nasilja. Protiv dve devojčice podneta je i krivična prijava za nasilničko ponašanje po nalogu tužilaštva za maloletnike.

Nakon objave videa, u subotu se oglasila i majka devojčice koja je bila žrtva nasilja. Na društvenim mrežama je istakla da nije imala hrabrosti da snimak odgleda do kraja.

- Htela bih da zahvalim svima koji su osudili nasilje. Na snimku je moje dete i ne mogu vam opisati kako se osećamo i koliko je sve ovo teško - rekla je majka maltretirane devojčice. - Zahvalna sam svima koji su ovo objavili, da se konačno stane na put vršnjačkom nasilju koje se svuda gura pod tepih. Najteže mi je kao roditelju što je to moje dete. Svakom bi bilo. Ali sam neizmerno zahvalna policiji koja je u veoma kratkom periodu reagovala na zavidnom nivou. Samo ću reći da su svi zgroženi ovim što se desilo i da će nasilnici biti kažnjeni kako zaslužuju.

U znak podrške svojoj drugarici mališani koji je poznaju, a koji nisu bili u trenutku napada u školi kako bi je odbranili, pokrenuli su kampanju na društvenim mrežama. Prepoznali su devojčice koje su maltretirale njihovu drugaricu i uz poruku podrške "stop nasilju" počeli su da na svojim profilima objavljuju njihove slike.




Kako bi novonastali problem konačno dobio epilog, aktiviran je i tim za prevenciju nasilja pri Ministarstvu prosvete. Ministarstvo je naložilo direktoru škole koje korake treba da preduzme, a u ponedeljak će biti započet kompletan inspekcijski nadzor u obe škole čije su se učenice nasilno ponašale.

- Inspektori će da utvrde sve okolnosti ovog događaja, kao i šta je tim povodom preduzeto u školi - najavljuje Aleksandar Pajić, pomoćnik ministra prosvete. - Protiv učenica će biti pokrenut vaspitno-disciplinski postupak, a najoštrija zaprećena kazna je isključivanje iz škole. Biće utvrđeno koje mere treba preduzeti kako bi žrtva bila zaštićena na što bolji način.



DRUGARICE IZ RAZREDA

SNIMAK koji je objavljen na društvenim mrežama nastao je u dvorištu OŠ "Knez Sima Marković", a napadnuta tinejdžerka i jedna od devojčica koje su je tukle su učenice Srednje škole Barajevo, i idu u isto odeljenje. Druga nasilna devojčica učenica je jedna srednje škole sa Zvezdare.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (15)

Odraz vaspitanja

14.09.2019. 23:36

Bahate devijčice treba oštro kazniti daim nepadne napamet izuvljavljavanja Roditelji bahatih Devojčica treba da se preispitaju Za pinašanje Svojih cura. Sramota I Bezobrazluk.

Miki

15.09.2019. 05:47

Izbaciti ih iz škole u popravni dom, pa društveno koristan rad. Dosta više ovakvog ponašanja. A roditelje novčano kazniti.

Avram

15.09.2019. 13:15

@Ana - U vaspitanju dece skolskog uzrasta velikim delom ucestvuju I nastavnici,pa je ovo I njihova odgovornost,a kada se uzme njihov efektivni radni sat,placeni su kao astronauti,tako da koncepr sadasnjeg sistema obrazovanja dreba da dozivi korenite promene.

srpski patriota

15.09.2019. 07:57

Za njihovo ponašanje odgovorni su i roditelji koji su je tako vaspitali.Zato i njih drakonski kazniti po džepu za nauk drugim roditeljima šta ih čeka za pogrešno vaspitanje dece.

Boki

15.09.2019. 08:23

Nadajmo se da će odgovarati za ovo bez obzira što su maloljetne,moraju se na neki način pameti naučiti

Ako su maloletne

15.09.2019. 09:25

@Boki - odgovaraju punoletni roditelji, a njih dve u popravni dom, da ih tamo malo prevaspitaju isti takvi huligani.

Jolle

15.09.2019. 13:35

@Boki - Nekada su roditelji snosili veliku odgovornost za ponasanje svoje dece pa tako trpeli i kazne za eventualne kriminalne radnje svog deteta. Sada recimo u ovom slucaju skoro da ne verujem da ce nesto spektakularno da se desi. Mozda deca promene skolu gde ce nastaviti da maltretiraju nekog drugog jer su tako naucena. Kaznena politika za maloletnike je tesko sra.... i dok god je takva stanje se nece mnogo menjati.

Dragana

15.09.2019. 08:47

To je domace vaspitanje.Deca koja su od malena vaspitavana ne cine takva dela. Kazniti roditelje. Verovatno da i oni sve resavaju nasiljem. Takvi roditelji nece umeti ni da se postide za ovo delo sboje dece,jos ce ih uzeti u zastitu. SRAMOTA.

Konačno

15.09.2019. 09:51

normalni komentari! Roditelji su odgovorni za vaspitanje dece, a škola, društvo, je tu da pomogne. I kaznom, ako treba. Društvo, država, sve smo to mi. Ako u Savet roditelja neće niko, kako ćemo se oporaviti i popraviti? Ako ćutimo i ne interesuje nas?

Opaki

15.09.2019. 10:36

Lepo je rekao direktor skole, gledale su rijaliti i samo oponasale svoje idole. Tek ce biti ovakvih scena

Televizor

15.09.2019. 10:39

e dobro da sam ovo video.... sad ne moram da gledam onaj dobro poznati rijaliti

svensrb

15.09.2019. 13:20

Roditelji da nisu tukli svoju decu. Nebi deca znala za tuču? Samo su roditelji krivi?Tu decu treba dati na vaspitno školovanje?Šveđani nikad ne tuku decu. Vrlo retko se desi tako nešto.

L53

16.09.2019. 18:22

NASTAVNICI....kažete,pa njihov autoritet je srozan do naj nižih granica...pa još malo pa će oni dobijati batine od dece. Sa ukidanjem autoriteta nastavnicima i profesorima a davanje nekakvih prava drvo je KRAJ... Dokle god deca ne budu imala samo pravo na učenje sve će biti gore...