Lončar: Najviše zaraženih u Beogradu, obolelo 690 zdravstvenih radnika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jul.2020, 11:22

Lončar: Najviše zaraženih u Beogradu, obolelo 690 zdravstvenih radnika

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar izjavio je danas da je i dalje najveći broj zaraženih u Beogradu - 42,81 odsto, uz napomenu da su na Infektivnoj klinici u protekla 24 sata obavljena 164 pregleda, uzeto je 57 briseva, primljeno dvoje pacijenata, a u druge zdravstvene ustanove prosleđeno 54.

U KBC bilo je 30 otpusta, 20 prijema, hospitalizovano ukupno 340 pacijenata. U njihovoj trijažnoj ambulanti je obavljeno 30 pregleda manje nego prethodne nedelje, rekao je Lončar >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za TV Pink.

Bolnica na Zvezdari je imala 22 otpusta i 27 prijema, 299 hospitalizovanih, a Banjica 12 otpusta i 10 prijema, dodao je Lončar.

Govoreći o situaciji na jugu Srbije, Lončar je rekao da su u KC Niš hospitalizovana 382 pacijenta, od kojih je 157 pozitivno na koronu.

Lončar je napomenuo da je 690 zdravstvenih radnika pozitivno na koronavirus, od čega je 72 hospitalizovano, a uglavnom su zaraženi van radnog mesta.

Test nije taj koji leči, bitno je kakve simptome ljudi imaju. Mnogo toga ne znamo o koroni, ali lekari sada na osnovu iskustva sa velikom preciznošću na osnovu pregleda mogu da potvrde da li je korona ili nije, naveo je Lončar

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lončar: Svi pitaju koji je datum kada će ovo prestati

Izvor: B92, 27.Jul.2020

Beograd -- U odnosu na prošlu nedelju broj pregleda i prijema u kovid-bolnice je smanjen, izjavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar...Prema njegovim rečima, sada raste broj kontrolnih pregleda..."Kovid-ambulante i dalje rade, ali raste broj kontrolnih pregleda, onih pacijenata koji dolaze...

Nastavak na B92...

Lončar: U Beogradu čak 42 odsto od ukupnog broja zaraženih

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Jul.2020

BEOGRAD - Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar izjavio je danas da je najveći broj zaraženih virusom korona u Srbiji iz Beograda - čak 42,81 odsto od ukupnog broja.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Lončar: Beograd i dalje prvi po broju zaraženih osoba u Srbiji

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Jul.2020

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar izjavio je da je i dalje najveći broj zaraženih u Beogradu - 42,81 odsto, uz napomenu da su na Infektivnoj klinici u protekla 24 sata obavljena 164 pregleda, uzeto je 57 briseva, primljeno dvoje pacijenata, a u druge zdravstvene ustanove prosleđeno 54..."U...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.