Stevanović: Za 30 odsto manje prvih pregleda

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jul.2020, 11:52

Stevanović: Za 30 odsto manje prvih pregleda

U toku jučerašnjeg dana u Infektivnoj klinici u Beogradu obavljeno je 167 prvih pregleda, izjavio je danas direktor te zdravstvene ustanove Goran Stevanović, koji je dodao da je to za 30 odsto manje nego u vreme najintenzivnijeg porasta obolelih, ali da predstavlja i dalje značajan broj za Beograd.

Stevanović je, nakon sastanka sa direktorima kovid bolnica i ministrom zdravlja, naveo i da je 60 pacijenata zahtevalo hospitalizaciju što, precizirao je, takođe znači nešto >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << malo manji procenat, odnosno spušteno je ispod jedne trećine.

"Ali, to je još uvek značajan broj za grad Beograd. Infektivna klinika je samo jedno od četiri prijemno - trijažnih mesta u Beogradu, koji su takođe radili punom parom tokom vikenda i zajedno sa našim je negde oko 250 pacijenata koji su imali prvi pregled što je opet manje u odnosu na najintenzivniji period porasta, ali mnogo za Beograd“, naveo je Stevanović.

Kaže i da su bolnice još uvek pune, ali i da ima sasvim dovoljno mesta za prijeme.

"Ali, nažalost i dalje imamo priliv pacijenata koji imaju jako teške kliničke slike, uključujući one koji su mlađeg uzrasnog doba i apelujem još jedanput treba se javljati na zakazane kontrolne preglede, čak i između njih ukoliko je potrebno jer pogoršanja u ovoj bolesti mogu nastupiti jako brzo, čak i kod mladih, a ne samo starijih sa pridruženim hroničnim bolestima", ukazao je dr Stevanović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stevanović: Na infektivnoj klinici obavljeno 167 prvih pregleda u poslednja 24 sata

Izvor: Danas, 27.Jul.2020

Direktor Infektivne klinike Goran Stevanović izjavio je danas da je u protekla 24 sata u toj klinici obavljeno 167 prvih pregleda, što je za 30 odsto manje pacijenata nego u vreme najintenzivnijeg porasta obolelih.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.