Izvor: Vesti-online.com, 29.Apr.2019, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lokalizovan požar na Voždovcu, jedna osoba stradala (VIDEO,FOTO)

U jednom stanu na 17. spratu solitera u Ulici vojvode Stepe na Voždovcu danas oko 14 časova je izbio požar u kome je, kako je saopštio MUP, stradala jedna osoba.

MUP je naveo da je sektoru za vanredne situacije u Beogradu oko 13.50 časova prijavljen taj požar.

Odmah po prijavi na lice mesta su izašla 22 vatrogasca-spasioca sa pet vatrogasnih vozila i u toku je gašenje požara, dodaje se u saopštenju.

Pretragom stana, u kom je izbio požar, pronađeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je jedno beživotno telo, navodi MUP.

Kako javlja izveštač Tanjuga sa lica mesta, prema rečima stanara zgrade, u stanu u kojem je izbio požar živi 82-ogodišnja starica.

Kako javlja izveštač Tanjuga požar je lokalizovan.

Ispred zgrade su i dva vozila Hitne pomoći, a lekarska pomoć ukazana je stanaru sa 20. sprata koji se nagutao dima.

Natalija Jovanović, koja stanuje na 18. spratu zgrade, iznad stana u kojem je izbio požar, prva je osetila dim i krenula da obaveštava komšije.

Kako je rekla, videla je da gust dim kulja ka prozoru njenog stana, izašla je na terasu i ''osetila kao da će da se uguši'', posle čega je sišla i pozvonila na vrata komšinicinog stana.

- Nije otvorila, onda sam krenula od vrata do vrata da upzorim ostale komšije. Verujem da je komšcinica ostala u stanu, ona ima 82 godine i retko izlazi. Kao da sam čula njene korake ispred vrata, ali nije otvorila - ispričala je Jovanović za Tanjug i dodala da su se svi stanari evakuisali iz zgrade.

Kako je navela, požar je zahvatio i stan poreg tog koji se zapalio.

#požar #gorizgrada #VojvodeStepe pic.twitter.com/xS2nP29ys9— Nikola Arsic (@NikolaArsic) April 29, 2019

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić zamolio je medije da ne izveštavaju senzacionalistički o požaru.

Vesić je izjavio da je u toku intervencija beogradskih vatrogasaca u soliteru u Ulici vojvode Stepe 114 i da za sada nema povređenih građana.

- Vatrogasna jedinica dobila je u 13.50 dojavu da izlazi dim iz stana na 17. spratu u Ulici vojvode Stepe 114. Ekipe su stigle na lice mesta, za četiri minuta, u 13.54. Ustanovljeno je da izbija dim kroz terasu stana na 17. spratu. Stanari stana su evakuisani i za sada nema povređenih. Intervencija je u toku - rekao je Vesić.

#požar #Voždovac#VojvodeStepe pic.twitter.com/TjnRcCPi0c— loyalies (@CityofSterek) 29. април 2019.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

MUP potvrdio: Lokalizovan požar na Voždovcu, jedna osoba stradala

Izvor: RTV Pink, 29.Apr.2019

U jednom stanu na 17. spratu solitera u Ulici vojvode Stepe na Voždovcu danas oko 14 časova je izbio požar u kome je, kako je saopštio MUP, stradala jedna osoba, a požar je lokalizovan.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.