Izvor: Blic, 25.Maj.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lažna dojava o bombi na TV Velika Kikinda

Dojava da je u zgradi lokalne televizije Velika Kikinda (VK) postavljena bomba, posle provere policije se ispostavila kao netačna, rečeno je danas agenciji Beta u toj redakciji.



Direktor firme Džet kompani (Jet company) u okviru koje radi TV VK Zoran Milešević, ocenio je da je anoniman poziv verovatno bio političke prirode, jer je stigao u trenutku kada je na programu emitovan televizijski dokumentarac "Kapiraj-kopiraj" o Zoranu Đinđiću.

Milešević >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je agenciji Beta rekao da očekuje da policija i istražni organi utvrde sa kog telefonskog broja i sa koje lokacije je anonimni poziv upućen, pošto je u redakciji poziv primljen na broju koji je na digitalnoj centrali.

"Morali smo da prekinemo emitovanje programa i evakuišemo zaposlene u zgradi televizije u centru grada na Trgu srpskih dobrovoljaca 6 i u objektu koji se nalazi u Ulici Mihajla Pupina 11", naveo je Milešević i istovremeno podsetio da je ovo prvi put da se RTV VK za 11 godina rada našla u neprijatnoj situaciji.

Posao policiji otežavalo je to što radiotelevizija VK ima prostorije na dve lokacije u gradu - na jednoj se program proizvodi a na drugoj emituje. Jedna zgrada se nalazi u blizni centra grada, a druga na samom Trgu Srpskih dobrovoljaca u pešačkoj zoni.

Muzička urednica VK radija Borijana Bosančić kazala je Beti da se ona javila na redakcijski telefon oko 11.45, kada joj je nepoznati muški glas rekao da je na TV VK postavljena bomba i potom spustio slusalicu.

TV VK postoji od 1997. godine i na poslednjem konkursu je jedina dobila lokalnu frekvenciju za emitovanje TV programa, dok je njihova radio stanica dobila regionalnu frekvenciju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.