LABORATORIJA MARIHUANE NA ZLATIBORU Krao struju da bi uzgajao kanabis, uhapšen sa 66,5 kilograma droge

Izvor: Blic, 12.Feb.2016, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LABORATORIJA MARIHUANE NA ZLATIBORU Krao struju da bi uzgajao kanabis, uhapšen sa 66,5 kilograma droge

Dragan N. (32) iz Užica u čijoj je kući na Zlatiboru policija juče otkrila laboratoriju za proizvodnju marihuane, priznao je da je drogu gajio radi preprodaje, saznaje „Blic“.

Uhapšeni, kome je danas sudija za prethodni postupak Višeg suda u Užicu odredio pritvor, ispričao je na saslušanju da je „biznis“ sa marihuanom počeo tako što je iz Slovenije prokrijumčario 300 semenki ove biljke, a da je ostalu opremu – ventilatore, kalorifere, lampe, saksije, pumpu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za vodu, filtere – kupio u slobodnoj prodaji.

Kazao je, kako „Blic“ saznaje, da je sa uzgojem marihuane počeo nedavno pošto se vratio iz Rusije gde je radio, ali i tvrdio da je 66,5 kilograma droge koju je policija zaplenila bila zapravo prva „tura“ koju je proizveo, odnosno da do sada marihuanu nikome nije prodavao.

Policija je otkrila da se Dragan N. ilegalno priključio na obližnju banderu kako bi strujom snabdevao tajno uzgajalište.

U improvizovanoj laboratoriji sa više prostorija u potkrovlju njegove trospratne kuće zatečeno je 67 stabljika zasađene marihuane, ukupne težine 21,7 kilograma, tri plastična džaka sa 22,2 kilograma izmrvljenih listova, posečene stabljike teške 13,76 kilograma, a na sušenju, u posebnoj prostoriji, 10,8 kilograma „trave“. Tu se nalazila i sveska sa uputstvima o uzgoju marihuane u koju je uhapšeni hronološki beležio podatke o svom zasadu.

Njemu se na teret stavlja krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje opojnih droga za koje je zaprećena zatvorska kazna od tri do 12 godina zatvora.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.