Kurtoviću 20 godina zatvora za ubistvo na Blejvoču

Izvor: RTS, 09.Mar.2016, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurtoviću 20 godina zatvora za ubistvo na "Blejvoču"

Viši sud u Beogradu osudio je na 20 godina zatvora Marka Kurtovića (33) zbog optužbi da je u noći između 15. i 16. jula 2012. u pucnjavi ispred splava "Blejvoč" ubio radnika obezbeđenja Ivana Cvetkovića (26) i ranio još dvojicu muškaraca. Kurtoviću je istom odlukom produžen pritvor.
Na ovu presudu osuđeni kao i tužilaštvo imaju pravo da ulože žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.
Više tužilaštvo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Beogradu predložilo je u završnoj reči sudu da Kurtovića osudi na 40 godina zatvora – maksimalnu kaznu za teško ubistvo za koje je optužen, dok je Kurtovićeva odbrana tražila da se njegov postupak tretira kao "ubistvo na mah" jer je učinjeno u stanju bitno smanjene uračunljivosti i straha za sopstveni život.
Kurtović je u svojoj završnoj reči naveo da mu je žao zbog ubistva Cvetkovića, napominjući da je pucao iz straha.
Na početku suđenja pre dve godine izlažući svoju odbranu Kurtović je rekao da se ne seća pucnjave jer ima "prekid filma", ali i da mu je žao zbog toga što nastradao jedan mladi čovek.
Nakon incidenta bio je u bekstvu, a sredinom oktobra 2013. godine uhapšen je u okolini Sarajeva gde se skrivao, a potom je izručen Srbiji.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Kurtoviću 20 godina zatvora za ubistvo na "Blejvoču"

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Mar.2016

Viši sud u Beogradu osudio je danas na 20 godina zatvora Marka Kurtovića (33) zbog optužbi da je u noći između 15. i 16. jula 2012. u pucnjavi ispred splava "Blejvoč" ubio radnika obezbeđenja Ivana Cvetkovića (26) i ranio još dvojicu muškaraca...Kurtoviću je istom odlukom produžen pritvor...Na...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.