Krv pala zbog devojke

Izvor: Glas javnosti, 21.Jul.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krv pala zbog devojke

NOVI PAZAR- Amel Pepić (21) i Elvir Kurtanović (24) iz sela Arapoviće u opštini Tutin uhapšeni su u subotu uveče, posle opsežne akcije novopazarske i tutinske policije zbog ubistva Sabahudina Bakića (23) iz sela Devreč na Pešterskoj visoravni, koje se nalazi na oko 30 kilometara od Tutina, a zločin se dogodio nekoliko sati ranije.

Policijska uprava u Novom Pazaru juče ujutru je saopštila da je u Devreču u subotu popodne izbila svađa između Sabahudina Bakića sa jedne i >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Amela Pepića i Elvira Kurtanovića sa druge strane. U žučnoj raspravi, Amel Pepić je u jednom trenutku potegao pištolj za koji nije imao dozvolu i pucao u Sabahudina, koga je ubio na licu mesta. Nakon toga je sa Elvirom Kurtanovićem seo u automobil i sa mesta zločina pobegao u nepoznatom pravcu.

Usledila je opsežna i brza akcija policije na Pešteru. Organizovana je potraga, pa su njih dvojica brzo pronađeni i uhapšeni. Osumnjičenom za ubistvo i njegovom saučesniku u bekstvu sa lica mesta određen je juče 48-časovni policijski pritvor, a oni će, najverovatnije danas, uz krivične prijave biti privedeni istražnom sudiji novopazarskog Okružnog suda.

Prema nezvaničnim podacima do kojih smo juče došli, ubistvo se desilo prekjuče oko 16.30, na seoskom vašaru u Devreču, na kome je u tom trenutku bilo više od 400 ljudi. Amel i Elvir posvađali su se sa Sabahudinom Bakićem najverovatnije zbog devojke, a žučna rasprava nasred vašara i pred mnogim svedocima okončana je tako što je Amel Pepić potegao pištolj i na licu mesta ubio Sabahudina.

Na mesto zločina brzo su stigle policijske patrole, ali su istražitelji, u ovom tradicionalno zatvorenom i patrijarhalnom kraju, imali dosta posla na rasvetljavanju detalja zločina, motiva, oko otkrivanja imena počinilaca... Posle efikasne akcije policije, samo nekoliko sati kasnije, najpre je u svojoj kući uhapšen Elvir Kurtanović, a nedugo zatim i Amel Pepić koga je policija pronašla u njegovoj kući u selu Arapoviće koje se nalazi desetak kilometara od Devreča.

Amel Pepić priveden je zbog sumnje da je počinio ubistvo, a Elvir Kurtanović odgovaraće zbog sumnje da je počinio krivično delo pomaganje počiniocu posle izvršenog zločina.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.