Krijumčari preko Srbije godišnje prebace 70 tona droge iz   Turske

Izvor: Blic, 22.Apr.2011, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krijumčari preko Srbije godišnje prebace 70 tona droge iz Turske

BEOGRAD - Iz Turske se na narko-tržište Zapadne Evrope godišnje prebaci oko 85 tona heroina, a 80 odsto od ove količine krijumčari pokušavaju da prenesu i preko teritorije Srbije. Klikni za uvećanje grafike (+)

Najveća količina ovog narkotika kreće ka Nemačkoj, Holandiji, Italiji i Velikoj Britaniji, a prebacuje se u nekoliko pravaca.

Interesantno je da u poslednjih godinu dana veliki narko-bosovi zaobilaze čuvenu švercersku balkansku rutu, na kojoj se nalazi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Srbija, ali su zato naše organizovane kriminalne grupe veoma aktivne u biznisu s heroinom, zahvaljujući dobroj logistici, tehnici i novcu.

U ovaj posao uključene su i naše grupe, čiji je prioritet krijumčarenje kokaina, a koji narkotike prošvercovane iz Južne Amerike u Evropi menjaju za heroin. Ovakvu zamenu narkotika organizovao je svojevremeno i čuveni pljevaljski narko-bos Darko Šarić, koji je u zameni kokaina za heroin sarađivao s vođama turskih kriminalnih grupa.

Poslednje policijske akcije, operativni podaci i saznanja s terena, ukazuju na to da šverceri heroina, kad su u pitanju velike količine droge, zaobilaze Srbiju kao pravac krijumčarenja ka Zapadnoj Evropi, konstatovano je u izveštaju MUP Srbije, koji je nedavno prezentovan na Međunarodnoj konferenciji za borbu protiv droga u meksičkom gradu Kankun, a kojoj su prisustvovali ministar policije Ivica Dačić i načelnik Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Svetozar Đurović. Balkanska ruta, prema ovom izveštaju, međutim, i dalje je pravac kojim prođe 80 odsto heroina koji završi na tržištu Zapadne Evrope.

Opširnije u štampanom izdanju.

Povezane vesti: SAD podržavaju napore Srbije u borbi protiv droge Kokain i ekstazi u vodama španskog nacionalnog parka Policija sprečila incident pripadnika islamskih zajednica UNODC: Sve veća upotreba sintetičkih droga Uhapšena sedmočlana grupa, zaplenjeno 15,5 kilograma heroina

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Preko Srbije hteli godišnje da prebace 70 tona droge iz Turske

Izvor: S media, 22.Apr.2011

Iz Turske se na narko-tržište Zapadne Evrope godišnje prebaci oko 85 tona heroina, a 80 odsto od ove količine krijumčari pokušavaju da prenesu i preko teritorije Srbije. ..Najveća količina ovog narkotika kreće ka Nemačkoj, Holandiji, Italiji i Velikoj Britaniji, a prebacuje se u nekoliko pravaca...Interesantno...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.