Kosovska Mitrovica, ponovo kamenovan kombi sa Srbima

Izvor: RTS, 10.Mar.2019, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovska Mitrovica, ponovo kamenovan kombi sa Srbima

Albanski mladići kamenovali su sinoć kombi koji je prevozio Srbe od Suvog Dola do severne Kosovske Mitrovice. Nema povređenih. Meštane Suvog Dola obišli su potpredsednik Srpske liste Igor Simić i predsednik Privremenog organa Kosovske Mitrovice Aleksandar Spirić.
Grupa albanskih mladića je prošle noći kod škole u mestu Mađera kamenovala kombi koji je prevozio Srbe.

Povređenih nije bilo, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << jer su putnici na vreme videli mladiće sa kamenicama, ali je u kombiju bilo dece koja su se uplašila, rekli su očevici televiziji Most.
Prema njihovim rečima, ovo je za mesec dana deseti napad na Srbe koji od Suvog Dola putuju do severne Kosovske Mitrovice.
Selo Suvi Do je multietničko selo i nalazi se na teritoriji severne Kosovske Mitrovice od koje je udaljeno oko pet kilometara.
Albanci su više puta kamenovali tamošnju ambulantu i kombi vozila, a počinioci nisu pronađeni.
Meštane Suvog Dola obišli su potpredsednik Srpske liste Igor Simić i predsednik Privremenog organa Kosovske Mitrovice Aleksandar Spirić i obećali da će pomoći i obezbediti im miran život.
"Ovo je najisturenija tačka ovog dela Kosovske Mitrovice i ovdašnji Srbi su često na udaru albanskih ekstremista i uvek kada se podignu tenzije pojedinci iz albanskog naroda pomisle da je to signal da se rešava neki otvoreni problem između Srba i Albanaca tako što će se koristiti nasilje", rekao je Simić.
On je apelovao na meštane da ostanu suzdržani i da ne nasedaju na provokacije, prenosi TV Most.
On je obećao da će politički prestavnici srpskog naroda nastojati da pomognu da se život u tom mestu odvija na najbolji mogući način.

Aleksandar Spirić je rekao da je i njihov obilazak sela propraćen rafalima, što dokazuje da je narod navikao na provokacije i da je svestan onoga šta može da usledi.
"Državni vrh i predsednik ulažu maksimalne napore da osiguraju mir ali je albanska strana je za provokacje i incidente i napae na Srbe", rekao je Spirić i osudio kamenovanje kombi vozila koji je prevozio Srbe do Kosovske Mitrovice.
Ocenio je da situacija nije na zavidnom nivou i da su Srbi ugroženi i izrazio nadu da će počinioci biti pronađeni i kažnjeni.
Suvi Do je multietničko selo udaljeno oko pet kilometara od Kosovske Mitrovice.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kamenovan kombi koji je prevozio Srbe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Mar.2019

U mestu Mađera grupa albanskih mladića kamenovala je protekle noći kombi koji je prevozio Srbe od Suvog Dola do severne Kosovske Mitrovice...Povređenih nije bilo jer su putnici na vreme videli mladiće sa kamenicama, ali je u kombiju bilo dece koja su se uplašila, rekli su očevici televiziji Most...Prema...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

NOVI NAPAD ALBANACA NA SRBE: Kamenicama na kombi, među putnicima i deca

Izvor: Večernje novosti, 10.Mar.2019

Novi napad na Srbe koji se prevoze od Suvog Dola do severne Mitrovice Po deseti put u poslednjih mesec dana Srbi iz Suvog Dola, mesta nadomak severne Kosovske Mitrovice, našli su se na meti napadača. Najnoviji napad desio se u subotu uveče, u selu Muađare, kada je grupa albanskih...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.