Kosovo i Metohija: Građani u srpskim sredinama naišli na zatvorena birališta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jan.2022, 10:47

Kosovo i Metohija: Građani u srpskim sredinama naišli na zatvorena birališta

Veliki broj građana u srpskim sredinama na KiM, južno i severno od Ibra, okupio se jutros u 8 sati na svojim biračkim mestima gde inače glasaju da pokušaju da ostvare svoje biračko pravo i glasaju na referendumu.

Zatekla su ih i zatvorena biračka mesta zbog odluke Prištine da ne dozvole Srbima na KiM glasanje na referendumu.

U Kosovskoj Mitrovici ispred Tehničke škole okupilo se više stotina Srba. Oni su nosili transparente "Da za slobodu ne za ropstvo", " >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Da za mir, ne za sukobe", "Da za pravo i pravdu, ne za silu i teror ".

Među njima su i čelnici Srpske liste i oni su svi zajedno krenuli ka spomeniku Cara Lazara gde je odrzan umetnički performans na kome je održano improvizovano glasanje tokom kojeg su mladi u kutije ubacivali poruke u kojima se zalažu za mir, toleranciju i pravo.

Kako javlja Radio KiM na ulazu u severni deo grada prisutne su policijske patrole. U Bošnjackoj mahali primećena dva vozila EULEKS-a, a na putu od Gračanice do Mitrovice takođe je primetno je pojačano prisustvo Policije Kosova.

Broj patrola pored puta je, shodno jucerašnjim najavama o podizanju stepena borbene gotovosti, znatno uvećan i većini sredina južno od Ibra vidljivo je prisustvo kosovske policije koja se od jutros nalazi i na biračkim mestima.

U Klini je policija zatražila da se okupljeni građani raziđu u roku od 15 minuta ne dozvoljavajući da iskažu miran revolt.

Građani su se okupili i u Štrpcu, Gračanici, Pasjanu, Kosovskom Pomoravlju, Goraždevcu i drugim mestima nezadovoljni zbog odluke Prištine.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.