Konfuzija o prelasku svih škola na onlajn nastavu: Ministarstvo saopštilo da takvu odluku donosi Krizni štab

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Okt.2021, 10:57

Konfuzija o prelasku svih škola na onlajn nastavu: Ministarstvo saopštilo da takvu odluku donosi Krizni štab

Odluku o eventualnom prelasku svih škola na onlajn nastavu donosi Krizni štab.

Dok ne bude doneta takva odluka Tim za škole će, kao i do sada, doneti odluku o modelima nastave u određenim lokalnim samoupravama koji će se primenjivati od ponedeljka, 25. oktobra, kažu u Ministarstvu prosvete.

Odluka Tima za škole biće saopštena sutra, 22. oktobra, dodaju u resornom Ministarstvu.

Ružić: I dalje tvrdim da situacija nije alarmantna

Tim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola danas će doneti odluku da li će škole od ponedeljka kompletno preći na onlajn nastavu, izjavio je u Smederevskoj Palanci ministar Branko Ružić.

Što se tiče obrazovnog sistema, ja i dalje tvrdim da situacija nije alarmantna u skladu sa podacima koje svakodnevno dobijam od tima za škole, rekao je Ružić.

On je dodao da se uvek slušala struka, ali na sednici Kriznog štaba u sredu nije doneta odluka o prelasku na onlajn nastavu od ponedeljka.

Ružić je poručio da "ne dolazi u obzir" da se uvodi onlajn nastava za predškolske ustanove i prvi ciklus osnovnih škola, dakle od prvog do četvrtog razreda.

To nismo radili ni u vreme kada nije bilo vakcine, pa ne vidim razlog zašto bi sada to radili, ali je važno da, po ko zna koji put, ne tražimo razloge negde drugde, nego u nama samima, odnosno u onima koji se nisu vakcinisali, rekao je Ružić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odluka o radu škola biće saopštena sutra

Izvor: Danas, 21.Okt.2021

Odluka o tome kako će škole raditi od ponedeljka biće saopštena sutra, rečeno je Danasu u Ministarstvu prosvete, ali nisu želeli da komentarišu očekivanja nekih lekara da škole uskoro prelaze na onlajn nastavu.

Nastavak na Danas...

OŠ `Olga Milošević` iz Smederevske Palanke dobila besplatan internet

Izvor: Beta Video, 21.Okt.2021

Smederevska Palanka - Branko Ružić, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Goran Vasić, izvršni direktor korporativnih poslova u Telenor Srbija i Dejana Kostadinova, direktorka UNICEF-a u Srbiji, dostavili su SIM kartice i modeme za internet Darku Dimitrijeviću, direktoru Osnovne škole...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.