Jugoslav Petrušić i Rade Petrović oslobođeni optužbi za ubistva na Kosovu i Metohiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Maj.2021, 14:45

Jugoslav Petrušić i Rade Petrović oslobođeni optužbi za ubistva na Kosovu i Metohiji

Viši sud u Beogradu oslobodio je danas Jugoslava Petrušića zvanog Dominik i Radeta Petrovića od optužbi za ubistvo i podstrekavanje na ubistvo dva Albanaca na Kosovu i Metohiji 1999. godine.

Oni su javnosti poznati kao deo grupe, koju su mediji prozvali "pauk", a protiv koje je postupak pokrenut još 1999. godine.

Istom presudom, protiv Petrušića i Petrovića je odbijena optužba za iznudu zbog nastupanja apsolutne zastarelosti, kao i protiv Branka Vlača koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je bio optužen samo za to krivično delo.

Optuženi Milorad Pelemiš je preminuo, a sud čeka izvod iz matične knjige umrlih, kako bi formalno obustavio postupak protiv njega.

Ovo je prvostepena presuda na koju tužilaštvo ima pravo žalbe.

Njih četvorica, kao i Slobodan Orašanin su 2018. godine pravosnažno oslobođeni optužbi za špijunažu u korist francuske obaveštajne službe tokom 1999. godina za vreme ratnog stanja, jer tužilaštvo nije dokazima potkrepilo svoje tvrdnje iz optužnice.

U vreme hapšenja ove grupe 1999. tadašnji sekretar za informisanje Goran Matić je saopštio da su uhapšeni "članovi špijunsko-terorističke grupe Pauk", koji su, kako je rekao, posle niza počinjenih zločina, planirali i atentat na Slobodana Miloševića.

Matić je svoje tvrdnje ponovio i na suđenju, ali oni za to nikada nisu ni bili optuženi, a slučaj je godinama menjao sudske i tužilačke instance.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VIŠI SUD DONEO ODLUKU: Jugoslav Petrušić i tzv. grupa "Pauk" oslobođeni optužbi za ubistvo Albanaca

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Maj.2021

Ovo je prvostepena presuda na koju tužilaštvo ima pravo žalbe...Viši sud u Beogradu oslobodio je danas Jugoslava Petrušića zvanog Dominik i Radeta Petrovića od optužbi za ubistvo i podstrekavanje na ubistvo dva Albanaca na Kosovu i Metohiji 1999. godine...Oni su javnosti poznati kao deo grupe,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.