Izvor: Blic, 13.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još troje optuženih u suđenju "drumskoj mafiji" negiralo krivicu

Troje pripadnika takozvane "drumske mafije" negiralo je danas u Specijalnom sudu u Beogradu da su zloupotrebili službeni položaj i učestvovali u malverzacijama sa kartama za naplatu putarine.

Optužena Dragana Milosavljević, inkasant na naplatnoj rampi, rekla je da nije primetila da postoji neki nelegalan program ugrađen u kompjuter u kućici na naplatnoj rampi, pošto se "ne razume u kompjuterske programe".

Okrivljeni Janko Ivanović je takođe negirao da je bio član >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kriminalne grupe, rekavši da je "porodičan čovek" i da na njegov rad niko nije imao primedbe, kao i to da je za duple kartice čuo tek od policije.

Optuženi Boban Jegdić je rekao da nije kriv, ali da se dešavalo da kompjuter izbaci dnevno dva ili tri puta duple kartice, kada dođe do nestanka struje i kompjuteri se "resetuju".

On je rekao da o tome nije uvek obaveštavao nadležne, pošto to nije bio u stanju zbog gužve na auto-putu.

Do sada je iskaz u Specijalnom sudu dalo 18 optuženih, od kojih je troje u celosti ili delimično priznalo krivicu, dok su se ostali izjasnili da nisu krivi.

Pripadnici "drumske mafije" su optuženi da su putem nelegalnog softvera štampali duple kartice za naplatu putarine, čime su oštetili preduzeće "Putevi Srbije" za 6,5 miliona evra.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.