Izvor: B92, 27.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedna ekološka prijava

Beograd -- Inspekcija podnela prijavu protiv preduzeća "Komunalac" iz Lučana zbog kršenja zabrane odlaganja otpada.

Republička inspekcija za zaštitu životne sredine donela je takvu odluku jer je Komulanac odlagao otpad na deponiju "Kamenac" u Guči, saopštilo je Ministarstvo za zaštitu životne sredine. Prijava zbog privrednog prestupa podneta je Opštinskom javnom tužilaštvu u Čačku.

Vanrednim inspekcijskim pregledom deponije republički inspektor je ustanovio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se ne poštuje zabrana odlaganja otpada.

Zabrana je izdata septembra 2004. godine jer su velike količine smeća nepokrivene, ne postoji čuvarska služba i jer se smećem ne manipuliše na zakonom propisan način.

Vanrednim pregledom inspekcija je ustanovila da preduzeće "Komunalac" iz Lučana ne proštuje rešenje o zabrani rada i ne preduzima sve mere za obezbedjenje propisanih uslova zaštite životne sredine, piše u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.