Još jedna ekološka prijava

Inspekcija podnela prijavu protiv preduzeća "Komunalac" iz Lučana zbog kršenja zabrane odlaganja otpada.

Izvor: B92

Petak, 27.07.2007.

18:11

Default images

Republička inspekcija za zaštitu životne sredine donela je takvu odluku jer je Komulanac odlagao otpad na deponiju "Kamenac" u Guči, saopštilo je Ministarstvo za zaštitu životne sredine. Prijava zbog privrednog prestupa podneta je Opštinskom javnom tužilaštvu u Čačku.

Vanrednim inspekcijskim pregledom deponije republički inspektor je ustanovio da se ne poštuje zabrana odlaganja otpada.

Zabrana je izdata septembra 2004. godine jer su velike količine smeća nepokrivene, ne postoji čuvarska služba i jer se smećem ne manipuliše na zakonom propisan način.

Vanrednim pregledom inspekcija je ustanovila da preduzeće "Komunalac" iz Lučana ne proštuje rešenje o zabrani rada i ne preduzima sve mere za obezbedjenje propisanih uslova zaštite životne sredine, piše u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: