Još jedan napad na povratnike u opštini Klina

Izvor: Vesti-online.com, 04.Maj.2015, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedan napad na povratnike u opštini Klina

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić osudio je sinoćnji napad na sedamdesetogodišnjeg Vuletu Voštića iz sela Klinavac kod Kline, prilikom kojeg mu je ukraden telefon i novac.

- Sinoćni napad na povratnika Vuletu Voštića iz sela Klinavac u opštini Klina zabrinjava i on je očigledna posledica činjenice da se oni koji su i prethodno napadali povratnike ohrabreni činjenicom da nisu još uvek odgovorali za svoja nedela. Napadi na povratnike i njihovi imovinu ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << idu u korist nikome, jer svi mi težimo ka izgradnji međusobnog poverenja i društva koje će nesmetano ići napred. Napadi na povratnike i njihovu imovinu u Klini moraju prestati, jer samo na taj način možemo nesmetano raditi na procesu povratku, a povratnike podstaći da se vraćaju na svoja imanja. Napadi će prestati kada se vinovnici tih napada budu pronašli i u skladu sa zakonom kaznili i zato još jednom apelujem da se počinioci ovog i predhodnih napada pronađu i adekvatno kazne. Pozivam nadležne institucije da zaštite povratnike, građane Kosova, piše u saopštenju koje je dostavljeno našoj redakciji.

U selima opštine Klina u kojima žive povratnici se u poslednjem periodu desilo nekoliko napada.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

U Klinavcu napadnut povratnik

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Maj.2015

U povratničkom selu Klinavac, u opštini Klina, na Kosovu i Metohiji napadnut je sedamdesetogodišnji Vuleta Voštić i tom prilikom mu je ukraden telefon i novac, saopštilo je Ministarstvo za povratak i zajednice...Ministar za povratak i zajednice Dalibor Jeftić je, reagujući nakon sinoćnjeg napada...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.