Ministar Jevtić osudio napad na povratnike u Klini

Izvor: Akter, 04.Maj.2015, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar Jevtić osudio napad na povratnike u Klini

Ministar za zajednice i povratak u Vladi Kosova Dalibor Jevtić osudio je danas napad na sedamdesetogodišnjeg Vuletu Voštića iz sela Klinavac kod Kline, tokom kog su mu ukradeni telefon i novac

"Sinoćni napad na povratnika Vuletu Voštića iz sela Klinavac u opštini Klina zabrinjava i on je očigledna posledica činjenice da su oni koji su i prethodno napadali povratnike ohrabreni činjenicom da još nisu odgovorali za svoja nedela. Napadi na povratnike i njihovi imovinu ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << idu u korist nikome, jer svi težimo izgradnji međusobnog poverenja i društva koje će nesmetano ići napred", navodi se u izjavi Jevtića.

Prema njegovim rečima, napadi na povratnike i njihovu imovinu u Klini moraju prestati, jer se samo tako može nesmetano raditi na povratku Srba na Kosovo, a povratnike podstaći da se vraćaju na svoja imanja.

"Napadi će prestati kada vinovnici tih napada budu pronađeni i u skladu sa zakonom kažnjeni i zato još jednom apelujem da se počinioci ovog i prethodnih napada pronađu i adekvatno kazne. Pozivam nadlezne institucije da zaštite povratnike, građane Kosova", naveo je Jevtić.

U poslednjih nekoliko dana zabeleženo je više napada na povratnike u opštini Klina.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Još jedan napad na povratnike u opštini Klina

Izvor: Vesti-online.com, 04.Maj.2015

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić osudio je sinoćnji napad na sedamdesetogodišnjeg Vuletu Voštića iz sela Klinavac kod Kline, prilikom kojeg mu je ukraden telefon i novac...- Sinoćni napad na povratnika Vuletu Voštića iz sela Klinavac u opštini Klina zabrinjava i on je očigledna...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.