Izvor: Glas javnosti, 01.Feb.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izgorelo potkrovlje trospratnice

SUBOTICA - Vatrena stihija, koja je preksinoć oko 23.30 časova zahvatila trospratnicu u ulici Štrosmajerovoj broj 24, za nešto manje od sat vremena progutala je krov zgrade i jedan od dva potkrovna stana u kome se nalazio Vojvođanski omladinski Forum (VIF) i Savez mađarskih učenika.

Vatrogasci su stigli samo nekoliko minuta nakon dojave, međutim, uzak prilaz dvorišnoj zgradi nije im dozvoljavao da do nje stignu kompletnom tehnikom i da požar efikasnije savladaju. Oni su, nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << gašenja, još punih pet sati „sanirali“ stanje u Štrosmajerovoj 24.

Policijske ekipe su, takođe, ekspresno reagovale i zatvorile saobraćaj u susednoj Ulici Maksima Gorkog koja je deo međunarodnog „E-5“ puta.

- Zatekao sam se u gradu kada mi je javljeno za požar i otišao na lice mesta. Grad će pomoći VIF i Savez mađarskih učenika u nabavci opreme bez koje su ostali. Ako bude trebalo angažovaćemo se i oko njihovog privremenog smeštaja-rekao je juče gradonačelnik Subotice Saša Vučinić.

U zgradi u kojoj je buknuo požar juče su boravile policijske, sudske i ekipe iz osiguravajućeg društva. Šteta još nije procenjena, jer su, pored izgorelog potkrovlja i stana gde su bile dve organizacije, oštećena još dva susedna stana.

Iznajmljeni stan gde su bile prostorije Saveza učenika i Vojvođanskog omladinskog Foruma pripada, kako saznajemo, jednoj Apatinki.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.