Istraga protiv Radisava Rodića

Izvor: B92, Beta, 18.Sep.2009, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraga protiv Radisava Rodića

Beograd -- Podnet je zahtev za sprovođenje istrage protiv vlasnika "Kurira" Radisava Rodića zbog sumnje da je izvršio krivično delo poreske utaje.

Prvo opštinsko tužilaštvo u Beogradu podnelo je zahtev za sprovođenje istrage protiv Radisava Rodića, vlasnika više preduzeća i listova, među kojima je "Kurir", zbog sumnje da je utajio porez i oštetio državu za više od 203 miliona dinara, izjavio je portparol republičkog javnog tužilaštva Tomo Zorić.

Portparol >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Rerpubličkog javnog tužilaštva Tomo Zorić rekao je da je istraga pokrenuta na osnovu krivične prijave koju je protiv Rodića podnela Poreska uprava.

Zorić je naveo da se Rodiću na teret stavlja krivično delo poreske utaje za koje je Krivičnim zakonikom Srbije predviđena kazna zatvora do osam godina i novčana kazna.

"Ovde se uopšte ne radi o primeni novog Zakona o javnom informisanju, već Krivičnog zakonika, koji važi za sve građane naše države", rekao je Zorić.

On je rekao da su Poreska uprava i drugi državni organi pretresali prostorije redakcije u skladu sa Zakonikom o krivičnom postupku.

"Na osnovu naredbe istražnog sudije prikupljeni su dokazi iz kojih prozlazi osnovana sumnja da je Radisav Rodić izbegao plaćanje poreza jer nije prijavio stečene prihode, i to porez na promet proizvoda, porez na prihode od kapitala kao i porez na ostale prihode", rekao je Zorić.

U zgradi "Glasa" u Vlajkovićevoj u Beogradu, gde su smeštene redakcije "Kurira", "Glasa" i "Groma", danas je ponovo ušla finansijska policija čiji rad obezbeđuju uniformisani pripadnici MUP-a.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.