Izvor: Glas javnosti, 09.Avg.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hronika - ukratko...

Uhvaćene na delu

NOVI SAD - Ivanu D. (22) sudija za prekršaje je osudio na 20 dana zatvora zbog prostituisanja i posedovanja suzavca, dok je Jelenu Z. (25) osudio na novčanu kaznu od 10.000 dinara zbog nepristojnog ponašanja i nenošenja lične karte. Dve maloletne prostitutke, koje je policija takođe uhapsila, predate su  roditeljima.Četiri devojke su uhapšene na Putu šajkaškog odreda, kod „Eko-pumpe“. Novosadski sudija za prekršaje Marija Seder, kako su preneli mediji, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << izjavila je da je Ivana D. uhvaćena dok je mušteriji pružala oralni seks.

- Kod sebe je imala deset evra, 200 dinara i suzavac u spreju, koji sam joj oduzela jer nije imala dozvolu za njega. Izjavila je da se time bavi i po suđenju odmah otišla u Požarevac na izdržavanje kazne - rekla je Sederova.Jelena Z. uhapšena je dok je rukom zaustavljala vozila i nudila usluge. U njenom slučaju olakšavajuća okolnost je to što je ona majka jednogodišnjeg deteta, pa joj je zato izrečena novčana kazna.  

M. M. Z.

Spasena žena koja se davila u Dunavu

NOVI SAD - Spasilačka služba novosadskog kupališta Štrand izvukla je juče iz Dunava ženu koja je već bila bez svesti, a uspešnom intervencijom lekara život joj je spasen. Šef spasilačke službe Predrag Glušac rekao je Beti da su spasioci oko 11.30 primetili ženu kako ulazi u Dunav na 25 metara udaljenosti od prostora obeleženog za kupanje. „Spasioci su je zvali da se vrati, ali nije reagovala. Otplivali su do nje i videli da je bez svesti. Doveli su je do obale gde su je dežurni lekari reanimirali i vratili u život“, rekao je Glušac. Žena je nakon toga prebačena na Institut za kardiovaskularne bolesti u Sremsku Kamenicu.

Prigovor na optužnicu protiv bivših oficira

PODGORICA - Stanko Jelić, branilac bivših pripadnika Vojske Jugoslavije (VJ), optuženih za ratni zločin nad albanskim civilima u Kaluđerskom Lazu kod Rožaja tokom NATO bombardovanja na SRJ 1999, podneo je juče prigovor na optužnicu koja ih tereti za ratni zločin nad 23 albanska civila. Kako su javili podgorički elektronski mediji, Jelić je prigovor na optužnicu podneo Veću višeg suda u Belom Polju, a žalba na pritvor, podsetio je, podneta je prekjuče Apelacionom sudu Crne Gore koji bi na nju trebalo da odgovori u roku od tri dana. Jelić je kazao da su te dve žalbe jedino pravno sredstvo koje mu je, kao braniocu, u ovom trenutku dostupno, javio je Tanjug. Kako je ranije najavljeno, suđenje „osmorici“ trebalo bi da počne 1. septembra u Specijalnom odeljenju Okružnog suda u Bijelom Polju.

Završena istraga o pljački Rajfajzen banke

KRAGUJEVAC - Istraga o pljački Rajfajzen banke je završena i predmet je prosleđen Okružnom tužilaštvu na odlučivanje. U sud su stigli i rezultati veštačenja koje je obavio tim stručnjaka zatvorske bolnice u Beogradu. Prema nalazu veštaka, Aleksandar Spasić, bivši službenik trezora filijale u Kragujevcu, bio je uračunljiv u trenutku kada je iz banke izneo 1,4 miliona evra. To znači da je bio svestan posledica dela za koje se tereti. Spasić je 7. juna iz trezora Rajfajzen banke u Kragujevcu, u putnoj torbi izneo novac „pod budnim očima“ kamera i video-nadzora, ostavivši na stolu pismo za svoju direktoricu u kome se izvinjava za ono što je učinio. Iste večeri on se predao policiji.Odlukom Vrhovnog suda Spasiću je protekle nedelje pušten na slobodu.  

B. K.

Godina zatvora zbog droge

BIJELO POLJE - Viši sud u Bijelom Polju osudio je u sredu Stefana Kuburovića (18) i Stefana Dolaša (20) iz Priboja na po godinu dana zatvora zbog neovlašćene proizvodnje i prometa droge, javila je Beta. Sud je zbog nedostatka dokaza oslobodio krivice Ognjena Ćubića (19) i Milosava Dolaša (18), takođe, iz Priboja. Kako se navodi u optužnici, oni su 3. juna iz Srbije doputovali automobilom registrovanim u Priboju kojim je upravljao Ognjen Ćubić, a po ulasku u Crnu Goru skrenuli su na sporedni put i uneli 3,76 grama heroina koji je tamošnja policija pronašla kod Stefana Dolaša. Policija ih je tada uhapsila i oduzela drogu.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.