Hapšenja zbog ubistva u Valjevu

Izvor: B92, Beta, 05.Apr.2009, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hapšenja zbog ubistva u Valjevu

Valjevo -- Policija je tokom noći uhapsila devet osoba koje se sumnjiče za ubistvo Željka Đedovića kao i za druga teška krivična dela izvršena u Valjevu prethodnih meseci.

Hapšenje su izveli pripadnici Kriminalističke policije MUP-a iz Beograda, zajedno sa policijskim službenicima iz Valjeva i uz pomoć pripadnika Žandarmerije. Među uhapšenima je jedan pripadnik MUP-a. Predsednik Srbije Boris Tadić kaže da podžava akciju policije, i da će "svu svoju ličnu energiju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ugraditi u konačno razvrgavanje veza kriminala i države".

Direktor policije Milorad Veljović je naveo da u ovom trenutku, radi istrage i daljeg rada na rasvetljavanju svih okolnosti o dešavanjima u Valjevu ne može da saopšti imena uhapšenih.

Direktor policije je rekao da će biti proverene i razjašnjene sve okolnosti u vezi sa događajima iz prethodnih meseci i da pojedinci ili grupe koje se bave kriminalom ne mogu biti iznad zakona.

"Policija će istrajati da događaji u Valjevu iz prethodnih meseci budu do kraja razjašnjeni, a svi odgovorni, bez obzira o kome je reč, budu privedeni pred lice pravde", izjavio je Veljović.

On je najavio i da će biti kadrovskih promena u Policijskom upravi Valjevo, a u vezi sa poslednjim događajima i radi boljeg funkcionisanja te uprave.

Policijska uprava u Valjevu je bez načelnika od 11. januara, kada je u penziju otišao Milenko Krstić. Dužnost načelnika od tada obavlja Krstićev zamenik Milan Simić, bivši komandir Policijske stanice u Osečini.

Željko Đedović, za čije ubistvo se sumnjiči noćas uhapšena grupa, ubijen je u petak uveče sa šest hitaca.

Njemu je pred Okružnim sudom u Valjevu u dva navrata, 2007. i 2008, bilo suđeno za podstrekavanje na ubistvo lokalnog biznismena Milana Lazarevića, ali je Vrhovni sud Srbije oba puta ukidao osuđujuće presude na 6,5, odnosno 5,5 godina zatvora, zbog procesnih manjkavosti.

U Valjevu se prethodnih meseci desio i niz oružanih pljački, razbojništava i nekoliko ubistava.

Jako obezbeđenje oko valjevske bolnice

Oko valjevske bolnice u koju je smešten policajac povređen u saobraćajnoj nesreći u petak, a koga su mediji doveli u vezu sa ubistvom Željka Đedovića, i danas je primetno pojačano obezbeđenje, a posete bolesnicima dozvoljene su samo uz posebno odobrenje.

Na Odeljenje intenzivne nege bolnice u noći između petka i subote primljen je policajac M. M. (24) iz Lajkovca koji je imao saobraćajnu nesreću u selu Markova Crkva, kada je sleteo sa puta i doživeo nekoliko preloma.

Mediji tvrde da je on povezan sa ubistvom Željka Đedovića.

Prema svedočenju očevidaca, Đedovića je ubio mlađi muškarac "u maskirnoj uniformi", koji je potom ušao u Šah klub i rekao: "Ubio sam čoveka, pozovite Hitnu pomoć i policiju", a potom se udaljio u nepoznatom pravcu.

Tadić: Odlučne akcije protiv kriminala

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da će država morati da se odlučno obračuna sa svim vidovima organizovanog kriminala, kako bi mogla da garantuje građanima siguran život.

"Kao predsednik države daću ne samo najveću moguću podršku jednoj takvoj akciji, nego ću svu svoju ličnu energiju ugraditi u konačno razvrgavanje veza kriminala i države", izjavio je Tadić u Valjevu, povodom hapšenja u tom gradu.

Tadić je rekao da u ovom trenutku ne postoji nijedna institucija koja nije inficirana primesom kriminala, i da niko ne treba da pravi lažnu sliku o tome.

Policija je, prema njegovim rečima, otpočela odlučne akcije kako bi se u Srbiji u najvećoj mogućoj meri iskorenio organizovani kriminal, a u tom procesu će biti neophodna podrška Evropske unije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšeni osumnjičeni za ubistvo u Valjevu

Izvor: Mondo, 05.Apr.2009

U Valjevu uhapšeno devet osoba koje se sumnjiče za ubistvo Željka Đedovića kao i za druga teška krivična dela izvršena u tom gradu. Među uhapšenima i policajac

Nastavak na Mondo...

Akcija Žandarmerije: Uhapšena grupa osumnjičena za ubistvo u Valjevu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Apr.2009

VALJEVO - Policija je tokom noći uhapsila devet osoba koje se sumnjiče za ubistvo Željka Đedovića kao i za druga teška krivična dela izvršena u Valjevu prethodnih meseci, izjavio je danas agenciji Beta direktor policije Milorad Veljović...Hapšenje su izveli pripadnici Kriminalističke policije...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Među pritvorenima i policajac

Izvor: Danas, 05.Apr.2009

Policija je uhapsila devet osoba u Valjevu, među kojima i pripadnika MUP-a, koji se sumnjiče za ubistvo Željka Đedovića, kao i za druga teška krivična dela izvršena u tom gradu prethodnih meseci u noći između subote i nedelje u Valjevu, potvrdio je za Danas direktor policije Milorad Veljović.

Nastavak na Danas...

Kriminalcima tesno u Valjevu

Izvor: Večernje novosti, 05.Apr.2009

Policija u koordiniranoj akciji uhapsila devet osoba osumnjičenih za ubistvo Željka Đedovića. Vidljivo prisustvo žandarmerije na centralnim mestima u gradu

Nastavak na Večernje novosti...

Devet uhapšenih zbog ubistva Đedovića u Valjevu

Izvor: Politika, 05.Apr.2009

Policija ih sumnjiči za ubistvo Željka Đedovića kao i za druga teška krivična dela ..Valjevo – Pripadnici specijalne policijske jedinice MUP-a Srbije zajedno sa kolegama iz Valjeva, već drugi dan u ovom gradu sprovode opsežnu akciju hapšenja sumnjivih osoba kao i druge operativne radnje...

Nastavak na Politika...

Tadić poziva na obračun s kriminalom

Izvor: Radio 021, 05.Apr.2009

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da će država morati da se odlučno obračuna sa svim vidovima organizovanog kriminala, kako bi mogla da garantuje građanima siguran život."Daću ne samo najveću moguću podršku jednoj takvoj akciji, nego ću svu svoju ličnu energiju ugraditi u konačno...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.