Hapšenja zbog proizvodnje i prodaje droge

Izvor: Studio B, 04.Apr.2015, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hapšenja zbog proizvodnje i prodaje droge

Policija je uhapsila osam osoba osumnjičenih da su kao organizovana kriminalna grupa proizvodili i prodavali narkotike, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, uhapšeni su B.B. (34), D.O. (35), A.D. (31), M.M. (26), M.M. (28), D.J. (34), J.J. (30) i A.J. (37), a policija je otkrila i dve laboratorije za proizvodnju marihuane.

"Sumnja se da su se pripadnici ove organizovane kriminalne grupe u Beogradu i Novom >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Sadu bavili proizvodnjom i trgovinom narkoticima odnosno uzgajanjem opojne droge marihuane u veštačkim uslovima, laboratorijama, radi dalje prodaje", saopštila je policija.

Osumnjičeni su iznajmljivali kuće na duži vremenski period, adaptirali ih i opremali neophodnom opremom kako bi u njima uzgajali marihuanu.

U laboratoriji u Beogradu pronađeno je oko 700 sadnica marihuane kao i skupocena instalirana oprema za proizvodnju, a u Novom Sadu oko 500 sadnica marihuane i veća količina te droge pripremljene za dalje krijumčarenje i prodaju.

Policija je u Jagodini, u kući jednog od osumnjičenih, pronašla veću količinu skupocene elektro opreme - specijalizovane lampe, agregati i drugu opremu neophodnu za proizvodnju narkotika u veštačkim uslovima.

Pripadnici ove organizovane kriminalne grupe su, da bi prikrili svoju kriminalnu aktivnost, sve instalirane laboratorije ilegalno priključivali na elektromrežu i time počinili krađu veće količine električne energije.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Otkrivene ilegalne laboratorije za marihuanu u Novom Sadu i Beogradu

Izvor: Radio 021, 04.Apr.2015

Policija je prekinula još jedan lanac krijumčarenja narkotika, otkrili su dve ilegalne laboratorije za uzgajanje opojne droge marihuane u veštačkim uslovima i uhapsili osmočlanu organizovanu kriminalnu grupu, koja se od decembra prošle godine bavila trgovinom narkoticima...Na teritoriji Beograda,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.