Hamas podržao odluku o istrazi ratnih zločina

Izvor: Akter, 12.Avg.2014, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hamas podržao odluku o istrazi ratnih zločina

Palestinski Hamas pozdravio je imenovanje međunarodne komisije za istragu mogućih kršenja ljudskih prava i ratnih zločina

U Ženevi je u ponedeljak saopšteno da će komisju predvoditi Vilijam Šabas, kanadski profesor međunarodnog prava.

"Hamas pozdravlja odluku da se osnuje komitet za istragu ratnih zločina, počinjenih od strane okupatora (Izraela) protiv Gaze i apeluje na nju da počne rad što je pre moguće", rekao je portparol Hamasa Sami Abu Zuhri, kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << prenosi Rojters.

Izraelsko Ministarstvo spoljnih poslova reklo je da je Savet za ljudska prava UN, koji je imenovao komisiju, neobjektivan prema Izraelu.

Taj savet se odavno pretvorio u "savet za prava terorista", čiji "istražitelji unapred donose odluke", naveo je portparol izraelskog Ministarstva spoljnih poslova Jigal Palmor.

"Ako je potrebno još dokaza, postavljenje predsedavajućeg saveta, čije su antiizraelske predsrasude svima pozante dokazuje van svake sumnje da Izrael ne može da očekuje pravdu od tog tela, čiji je izveštaj već napisan i ostavljen da bude odlučeno ko će ga potpisati," istakao je Palmor.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.