Drži se novo primirje između Izraela i Hamasa

Izvor: Mondo, 11.Avg.2014, 10:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drži se novo primirje između Izraela i Hamasa

Izrael je danas saopštio da se drži novo primirje u pojasu Gaze s militantnim Hamasom, dan nakon što su dve strane pristale da obnove indirektne pregovore u Kairu.

Foto: AP Photo/Lefteris Pitarakis

Vojska je rekla da rakete nisu danas ispaljivane na Izrael i da ona nije ciljala ni jednu lokaciju na toj gusto naseljenoj teritoriji, nakon što je prekid vatre stupio na snagu prošle noći u ponoć.

Zatišje omogućava obnovu pregovora o dugratrajnom primirju >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << kako bi se okončalo mesec dana žestokih sukoba u Gazi, u kojima je ubijeno više od 1.900 Palestinaca. Na izraelskoj strani je ubijeno 67 ljudi, uključujući troje civila.

Palestinski pregovarači traže da okonača parališuća blokada u Gazi, koju su uveli Izrael i Egipat, dok Izrael zahteva da ekstremisti u Gazi budu razoružani.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Drži se novo primirje u Gazi

Izvor: B92, 11.Avg.2014

Izrael je saopštio da se drži novo primirje u pojasu Gaze s militantnim Hamasom, dan nakon što su dve strane pristale da obnove indirektne pregovore u Kairu...Vojska je rekla da rakete nisu danas ispaljivane na Izrael i da ona nije ciljala ni jednu lokaciju na toj gusto naseljenoj teritoriji, nakon...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.