HIRURG IZ BEOGRADA PAO ZBOG MITA OD 500 EVRA

Izvor: Kurir, 22.Jul.2010, 09:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HIRURG IZ BEOGRADA PAO ZBOG MITA OD 500 EVRA

BEOGRAD - Hirurg Urgentnog centra u Beogradu uhvaćen je u primanju mita! Kako Kurir saznaje iz izvora u MUP Srbije, policajci su lekaru Srđanu M. (44) stavili lisice na ruke u ponedeljak oko podne u Urgentnom centru, u trenutku kad je, kako se sumnja, primio 500 evra za „medicinsku uslugu“.

BEOGRAD - Eminentni hirurg uhvaćen je u primanju mita!

Kako Kurir saznaje iz izvora u MUP Srbije, policajci su lekaru Srđanu M. (44) stavili lisice na ruke u ponedeljak oko >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << podne u njegovoj ordinaciji, u trenutku kad je, kako se sumnja, primio 500 evra za „medicinsku uslugu“.

- On je u ponedeljak sa još jednim kolegom bio na redovnom dežurstvu. Na vrata su pokucali inspektori u civilu. Kada su policajci ušli u ordinaciju, iznenadio se, ali se nije opirao, već je mirno krenuo sa njima. Odveli su ga bez mnogo priče - kaže Kurirov izvor.

- Svi smo iznenađeni. Srđan je vrhunski stručnjak na čiji rad nije bilo nikakvih pritužbi. Mislim da treba da sačekamo da sud završi svoj posao, jer prosto ne mogu da verujem da je za operaciju nekom pacijentu tražio novac - kaže jedan od kolega uhapšenog doktora.

Hirurg je dva dana bio u policijskom pritvoru, a juče je izveden pred istražnog sudiju Višeg suda u Beogradu, koji mu je posle saslušanja odredio pritvor do mesec dana.

- Protiv Srđana M. istražni sudija je doneo rešenje o pokretanju istrage zbog sumnje da je izvršio krivično delo primanja mita - potvrdila je za Kurir Dušica Ristić, portparol Višeg suda.

- Doktoru je pritvor određen zbog straha da bi eventualnim puštanjem na slobodu mogao da utiče na svedoke, koji će tokom istrage biti saslušani - rekla je ona.

Niko od zvaničnika  institucije gde Srđan M. radi juče nije želeo da komentariše njegovo hapšenje. Ipak, jedan od zaposlenih, koji nije želeo da mu se ime pominje, kaže da je uprava rešena da iskoreni korupciju u zdravstvu i da u toj nameri neće biti povlašćenih, „ma kako veliki stručnjaci bili“.

HRONOLOGIJA

8. januar 2009.


Dr Eugen Slavik (64) neurohirurg KC Srbije uhapšen zbog primanja mita od 300 evra za operaciju jedanaestogodišnjeg dečaka. Osuđen je na tri godine i četiri meseca zatvora.

6. mart 2009.

Dr Angel Božilov, načelnik hirurgije u šabačkoj opštoj bolnici, uhapšen pod sumnjom da je uzeo 150 evra pacijentkinji za operaciju hernije.

2. septembar 2009.

Dr Milorad Petrović, načelnik odeljenja za gastrointestinalnu hirurgiju KC Srbije, uhapšen zbog primanja mita od 300 evra.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.